webmlm.info honlap kritika – archív cikk

Domain neve, tárhely
A domain név jó, beszéde, ötletes. DE! Vajon nem riadnak-e el a látogatók attól, hogy MLM? Az MLM sok embernek unszimpatikus, sokan (tévesen) a piramisjátékkal azonosítják. Vajon a domain nevet meglátva, a kétkedők közül hányan kattintanak át az oldaladra? Ugyanakkor a személyes találkozóktól félőknek tökéletes lehetőség az oldal, hogy megismerkedjenek az MLM rendszerrel.

Keresőoptimalizálás
Az oldal PR2 értékkel rendelkezik, ami azt mutatja, hogy az  oldal elindult egy jó úton. De ugyanakkor ez szerencse is. Jelenleg (2008.09.29. 11:36) egyetlen oldalt sem indexel a Google az oldaladból, csak a  Google cache-ben van benne. Ha nem változtatsz az oldalon, könnyen lehet ez még rosszabb is.

Mit lehetne fejleszteni? Mi hiányzik az oldalról?

  1. Sitemap
  2. Robots.txt
  3. Google Analytics
  4. Releváns H1-H7 tag-ek
  5. Releváns képek (alt szöveggel)
  6. Nincs meta description
  7. Nincs meta keywords

Megjelenés
Említetted, hogy nem értesz a webszerkesztéshez. Ezért nem biztos, hogy a legjobb webszerkesztőt választottad. Rengeted webszerkesztési hiba van az oldalban. Csak felsorolásképpen pár hiba (részletezni nagyon hosszú lenne.)

  1. A sorok, bekezdések, behúzások, nem css-el vannak megoldva, hanem a “ ”, szóköz karakter sokszori simétlésével.
  2. Felsorolásoknál is a szóközzel operáltál, aminél sokkal szebb, és könnyebb megoldás a <ul> és <li> tagek használata.

A főoldalon a pirossal “MEGISMÉTLEM HANGOSAN! A  különbség! Mondjuk is Mutatjuk is Csináljuk is Veled! Mottónk: nem vagy egyedül” rész, és ehhez hasonló elrendezésű szövegek nehezen olvashatók a szemnek, arról nem is beszélve, hogy szétcsúszik, több sorba törik, ezzel teljesen átláthatatlanná válik.

Használhatóság, átláthatóság
Az oldal átláthatatlan. Pl. “Gyakori mlm-kérdések” menüt nem kellene kitenni, ha üres. Bosszantó. Rákattint a látogató, és azt mondja: Miért rabolja ezzel az időmet az oldal tulajdonosa?

Blog: Bejön egy üres oldal, és ez van ott: Kattints ide! Miért? A blog feliratra kattintva miért nem jön be egyből a blog? Plusz egy kattintás, plusz egy dolog, amitől fogy a látogató türelme.

Tanfolyam előadás: Miért nincs az oldalba beágyazva a Viddler video? Sokkal hatásosabb lenne.

Összességében: Egyáltalán nem felhasználóbarát a weboldal, rengeteg olyan pont van, ahol a látogató úgy dönthet, hogy kilép.

Marketing
Hírlevélre való feliratkozás: sokkal egyszerűbb, és hatékonyabb lenne, ha egy feliratkozó mezőbe beírhatnám az e-mail címemet, és bekerülnék az adatbázisba. Ez a megoldás jelentősen csökkenti a hírlevélre feliratkozók számát.

Tartalom
A tartalom jó, de sajnos nincs olyan formában tálalva, hogy a látogató könnyen megtalálja amit keres, könnyen átlássa az oldal struktúráját.

Mindegyik, feljebb említett témakörben vannak egyéb hiányosságok is, teljes kritikáért keress meg az alábbi elérhetőségeim bármelyikén.

Kicsit “keményre” sikerült, de a kritikát nem sértő szándékkal írtam, hanem azért, hogy a hibákat javítva egy olyan weboldalad legyen amit a látogatók szeretnek, és használnak.

Remélem tudtam segíteni!

Budapest, 2008-09-29

Ha az elemzés tetszett, kérem mondja el a véleményét róla, és küldje tovább a barátjainak, partnereinek a linket. Ha nem tetszett, küldje el a konkurenciájának!

Cikkértesítő

Ha nem szeretne lemaradni az új cikkekről, akkor iratkozzon fel az értesítőre!

Extra ajándékként rögtön elküldöm a 199 weboldal készítés hiba című cikksorozatom elérhetőségét!

Szólj hozzá!