Weboldal készítés lépésről lépésre

Hogyan készül el egy új weboldal? Mi történik az igényfelmérőtől kezdve a fejlesztésen, finomhangoláson és tesztelésen keresztül a weboldal átadásáig bezárólag? Megmutatom!

Az oldal rövid tartalomjegyzéke:

A weboldal készítés lépésről lépésre

Fontosnak tartom, hogy az ügyfeleim értsék és lássák a weboldal készítés folyamatát. Ezért az alábbiakban összefoglalom az elkészült weboldal felé vezető út főbb állomásait:

Kapcsolatfelvétel:

Ha ön megkeres telefonon (+36 70 623 8822) vagy e-mailben (info@szucsadam.hu), akkor meghallgatom az igényeit, és személyre szabott árajánlatot adok, majd szerződést kötünk.

Igényfelmérő beszélgetés:

Közösen átbeszéljük, hogy milyen funkciók legyen a weboldalon. Figyelembe veszem a célközönségének igényeit, megnézem a versenytársai weboldalát, és közösen kialakítjuk a weboldal menüpontjainak nevét, sorrendjét illetve megjelenését, színvilágát. Ötleteimmel, tapasztalatommal segítem Önt, hogy olyan honlapot kapjon ami elnyeri látogatói tetszését, valamint el is adja az Ön termékét vagy szolgáltatását, és a Google keresőben is minél előbb szerepel.

Kinézet/elrendezés kiválasztása:

A weboldal kinézetére adok mintákat, amik közül választhat. Természetesen ezek csak ötletek, tippek, minden az Ön egyedi igényeire szabható. De könnyebb már meglévő mintából dolgozni, mint egy teljesen újat felépíteni. Ön is jobban el tudja képzelni, hogy milyen is lesz az oldala, és nekem is időtakarékosabb, valamint hamarabb el is készül az oldala.

Domain regisztráció, tárhely bérlés:

Ha nincs konkrét ötlete, hogy mi legyen az internetes neve (domain neve – pl.: szucsadam.hu, olcsoweboldal.hu), akkor segítek kitalálni Önnek. Amint eldöntötte, hogy mi legyen a neve, elindítom a regisztrációt. Közben igénylek Önnek tárhelyet is, ide fogom feltölteni majd a kész, vagy készülő weboldalt.

Tartalomírás és feltöltés:

E-mailben át kell küldenie a weboldalra feltöltendő szövegeket és képeket. A szövegíráshoz rengeteg tippet adok a munka során elküldött szövegírás és online marketing kisokos tanulmányommal.

Fejlesztés, arculattervezés:

Miután megvan a weboldal ún. drótváza, és megkaptam a tartalmakat, elkezdem összerakni a teljes weboldalt. Ezzel párhuzamosan az megbeszélt arculatnak megfelelőn fejlődik a weboldal kinézete is.

Finomhangolás:

Ön megnézi, és megmondja, hogy mit szeretne változtatni (pl. betű mérete, színe). Természetesen a munka folyamán végig nyomon tudja követni az aktuális állapotot, így rögtön tud szólni, ha valamin változtatna.

Tesztelés, és átadás:

az integrált funkciók működését letesztelem, majd átadom a weboldalt.

Karbantartás szolgáltatás:

A későbbiekben nagyon szívesen segítek az általam elkészített weboldal biztonsági frissítésében, tartalmi módosításában.

Szeretne kevesebbet fizetni? A megoldás: Weboldal sablonok!

Az egyik alapelvem az, hogy miért fizessen az Ügyfél olyasmiért, amiért nem muszáj. A kapcsolatfelvétel után megbeszéljük, hogy Ön egy teljesen egyedi oldalt szeretne, vagy egy olcsóbb megoldást választ, a sablon alapján elkészített weboldalt. A vállalkozások 99%-ának a sablon alapján elkészült weboldalak tökéletesen egyenértékűek az egyedileg fejlesztett megoldásokkal.

Nem akarok „sablon” weboldalt!

A sablonokat csak alapnak kell tekinteni. Képzelje el úgy, hogy a sablon csak egy üres vászon, amelyen a festő majd létrehozza egyedi alkotását!

Vegyünk egy példát! Van egy kedvenc kinézetem, a THE7 nevű kinézetet. Eddig 185+ weboldalt csináltam már vele. Ebből mutatok egy kisebb válogatást lejjebb görgetve. A megtekintés előtt állíthatom, hogy nem fogja felismerni, hogy ugyanaz az alapja mindnek. Tegyen egy próbát! Az alábbi oldalak mindegyike THE7 kinézettel készült. Ugyanaz az alap, de teljesen más végeredmény. Ennyire NEM sablonos egy „sablonból” készült weboldal!

 1. Mesterségek Ünnepe
 2. Savikirály
 3. ProConsultatio
 4. Becsületes ingatlanos
 5. Green Shield Kft.
 6. Autóbehozatal Németországból
 7. Flamella tűzvédelem
 8. Kovári Szabadalmi és Védjegy Iroda Kft.
 9. Padlógáz Autósiskola
 10. NetSpanyol
 11. Hőszigetelés szakértő
 12. Rendteremtő
 13. Titánia sorselemző
 14. Welldent
 15. 3D Vision
 16. Paprikamolnár Kft.
 17. Genbrugsbanden (magyar írónő dán oldala)
 18. Stúdium Nyelviskola
 19. Energy Belváros
 20. Az Arany Rózsakereszt Nemzetközi Iskolája
 21. Indra Consulting
 22. Kollár István grafikus
 23. Semiramis Kertközpont, Gyöngyös
 24. WordPress videók (másik weboldalam)
 25. Zöldtető Guru
 26. Frankó Otthon
 27. Dr. Bátki Pál ügyvéd
 28. 5letbázis
 29. Miguides
 30. Veresegyházi Kutyaiskola
 31. Gyereketető (régi Skillo)
 32. Felújítás Budapesten
 33. ServiceTech
 34. Esküvőidő
 35. Karavánvilág lakóautó bérlés
 36. Tűz- és munkavédelem

Más alapsablonnal készített weboldalak:

Természetesen nem csak THE7 kinézettel készítek weboldalakat. A weboldal minták oldalon (lejjebb görgetve) más kinézettel készített referenciám is megtekinthetőek.

A sablon alapján elkészített honlapok előnyei:

 • Költséghatékonyabb, mint az egyedi tervezés, hiszen az elkészítési díj nem azonos egy programozó óradíjával.
 • Gyorsabban elkészül (pár nap alatt), mert nem kell megvárni, amíg a programozó végez, hanem csak az elküldött képi és tartalmi elemeket kell belerakosgatni, szerkeszteni, formázni, egységes kinézetűvé varázsolni.
 • Előre el tudja képzelni, hogy milyen lesz a kész weboldal. Nem úgy kezdünk el együtt dolgozni, hogy elküldi az anyagokat, és vár amíg elkészül a kinézet, és vagy tetszik Önnek, vagy nem, hanem már előre egy Önnek tetsző weboldal mintát készítek el. Ezt az elvet alkalmazom egyedi tervezés esetén is. Mutatok sablon típusokat, és az alapján kérem, hogy döntsön, hogy melyik sablonból mi tetszik, és ezekből építem fel a kész weboldalt. Ez Önnek is könnyebbséget jelent, hiszen egyből látja, hogy milyen lesz az a megvalósult elem, és nekem is gyorsabb, mert nem kell találgatnom, hogy vajon Önnek tetszeni fog-e?
 • Nem értéktelenebb, mint az egyedi tervezés, gondoljon csak a blog-motorokra! Több millióan használják a legnagyobb blogmotort világszerte.

Minden weboldal készítés munkámhoz járnak (kivéve ha nem kérik):

 • Igényes, modern kinézet.
 • Admin felület.
 • Képgaléria.
 • Facebook Like és Facebook doboz elhelyezés.
 • Biztonságos weboldal.
 • Blog funkció.
 • Keresőbarát felépítés.
 • Oktatás – betanítás.
 • Videó beágyazási lehetőség.
 • Kapcsolati űrlap.
 • Részletes statisztika.
 • 5-20 munkanapon belül elkészül!
 • RSS feed (az alaprendszer része)

Ha valamit nem talál a listán, amit szeretne weboldalába, kérem keressen fel, ezek csak a legnépszerűbb funkciók. Minden egyéb egyedi árajánlat részét képezi.

Kapcsolatfelvétel, ajánlatkérés

Amennyiben az eddigiek alapján és/vagy szakmai cikkeim alapján kialakult Önben egy szimpátia felém, és úgy gondolja, hogy szakemberrel szeretné elkészíttetni leendő weboldalát, kérem vegye fel velem a kapcsolatot!

Remélem hamarosan ügyfeleim között köszönthetem!

Szűcs Ádám
WordPress webfejlesztő
Tel.: +36 70 623 8822
E-mail: info@szucsadam.hu

Ingyenes árajánlatkérés itt!