naturalpatika.hu honlap kritika – archív cikk

Első ránézésre egy nagyon szép, igényes weboldal. Másodszorra is. Nehéz építő jellegű kritikát mondani, mert eléggé kifejlett oldal, látszik, hogy aki csinálta, értett hozzá.

Apróbb észrevételeim vannak:

 

Meg szerettem volna nézni az oldal forrását. Jobb egérgombra előjött egy „Eredményes böngészést kívánok“ felirat. Ez a script felesleges az oldal kódjában, mert úgyis meg lehet nézni a forrást, meg is néztem, más módszerrel.

Kulcsszavak és description tag: a 30 sornyi kulcsszó és 15 sornyi description rengeteg, ez pont a kívánt eredmény ellenkezőjét váltja ki. Szerintem lehetne az oldal nagyobb PageRank értékű is, mint a jelenlegi 3.

2 Google Webmasters meta sor van a kódban, miért?

A főoldalon a bal oldalon nagyon zavar a sorkizárt szöveg, talán nem lenne olyan zavaró ha lennének bekezdések, és nem ömlesztve kapná a látogató a tartalmat.

A bal oldalon lent lévő linkekre rákattintva miért nem új ablakban jelenik meg az adott hivatkozás? Így elég kicsi az esély, hogy vissza is tér a látogató, vagy nem felejti el, hogy honnét is ment az adott oldalra. Ráadásul sitemap generátoros oldalból létezik olyan is, amelyik a generált oldaltérképért nem kér cserébe linket.

Hírlevélre miért külön menüpont alatt kell regisztrálni? Lehetne a bal oldalon is, állandóan szem előtt.

A “Marketing” oldalon a középre zárt szöveg zavaró, az emberi szem nehezebben olvassa, hamarabb elfárad, mint a szokásos módon formázott szövegnél.

“Rólunk”: Az e-mail címek lehetnének ilyen alakúak: termekforgalmazoneve@naturalpatika.hu, a különféle ingyenes szolgáltatónál regisztrált e-mail címek kereskedelemben való használata bizalomvesztéssel járhat.

Ha már van domain neve, akkor az “Extra” menüpont alól miért küldi el a látogatót egy ingyenes tárhelyre?

Az oldalra egy linképítő kampány ráférne, növelné a PageRank értékét, valamint a találati listákon is lehetne ezáltal feljebb jönni.

Egyébként a szövegek jók, és a marketing szuper, biztos vagyok benne, hogy eladja magát az oldal. Sok sikert kívánok az üzemeltetéshez!

Remélem tudtam segíteni!

Budapest, 2008-08-25

Ha az elemzés tetszett, kérem mondja el a véleményét róla, és küldje tovább a barátjainak, partnereinek a linket. Ha nem tetszett, küldje el a konkurenciájának!

Cikkértesítő

Ha nem szeretne lemaradni az új cikkekről, akkor iratkozzon fel az értesítőre!

Extra ajándékként rögtön elküldöm a 199 weboldal készítés hiba című cikksorozatom elérhetőségét!

Szólj hozzá!