jericho.hu honlap kritika – archív cikk

Megjelenés
Joomla motor, ami a célnak tökéletesen megfelel. A banner szép, egyszerű, letisztult, és mégis hűen tükrözi, hogy mivel is foglalkozik a cég. Főoldal: A “köszönti Önt a …” felirat felesleges figyelemelterelés. Az utolsó módosítás dátumát nem kellene megjeleníteni, 2006 októbere óta nem történt változás a főoldalon. Vagy ha ez nem igaz, akkor be kellene állítani, hogy a helyes utolsó módosítás dátumot mutassa.

 

Keresőoptimalizálás
Az oldal PageRank 3 értékkel rendelkezik. A meta language nincs beállítva. Az egy kis hátrány, hogy a domain név nem kulcsszó, de a többi oldal egyensúlyozza ezt. Érdemes lenne Google barát URL-eket csinálni a jelenlegi URL-ekből. Pl. jericho.hu/index.php?option=com_wrapper&view=wrapper&Itemid=34 (laptop ajánlataink) helyett ilyen lenne a Google barát: jericho.hu/laptop-ajanlataink.php

Használhatóság, átláthatóság
Nincs főoldal menüpont. Ha vissza szeretnék menni, csak a vissza gomb segítségével tudok. Pozitív dolog az állítható betűméret. Sajnos kevés helyen látni.

Marketing
Nincs hírlevélre való feliratkozás. Érdemes lenne gyűjteni a látogatók e-mail címeit, hiszen valószínűleg belőlük lesznek a vevők. Az is említésre méltő, hogy van e-mail form az elérhetőségek oldal alatt. Szintén olyan elem, amit sokan kihagynak az oldalukról.

Tartalom
A bal oldal: időjárás, datum, névnap miért kell oda? Nem ezeket keresik a látogatói, nem ezért mennek a weboldalára. Ezek csak felesleges figyelemelterelések. Mit szeretne, azt, hogy vásároljanak Öntől, vagy, hogy a névnapot meglátva elrohanjanak a virágárushoz virágot venni egy Orsolya (mai névnap) nevű ismerősnek?

Remélem tudtam segíteni!

Budapest, 2008-10-21

Ha az elemzés tetszett, kérem mondja el a véleményét róla, és küldje tovább a barátjainak, partnereinek a linket. Ha nem tetszett, küldje el a konkurenciájának!

Cikkértesítő

Ha nem szeretne lemaradni az új cikkekről, akkor iratkozzon fel az értesítőre!

Extra ajándékként rögtön elküldöm a 199 weboldal készítés hiba című cikksorozatom elérhetőségét!

Szólj hozzá!