honlapkritika.hu honlap kritika – archív cikk

Érdekes feladat egy honlap kritikával foglalkozó oldalról honlap kritikát írni, de megpróbálok reális maradni.

Domain neve, tárhely
A domain név ötletes, releváns, jó választás, szerencse, hogy még szabad volt.

Keresőoptimalizálás
Kevés erős, releváns bejövő linkje van az oldalnak, érdemes lenne ezen a területen fejleszteni. Ezen kívül az URL-eket lehetne Google baráttá tenni. Pl. az egyik aloldal címe: www.100fekvotamasz.hu sales oldal, a linkje: http://www.honlapkritika.hu/?oldal=2&kat=7&termek=242, ehelyett a keresőbarát változat így nézne ki: http://www.honlapkritika.hu/sales-oldalak/100-fekvotamasz-hu.php. Tudom, hogy ez egy ilyen rendszernél nem biztos, hogy könnyen megvalósítható, de ha lehetőség van rá, érdemes változtatni.

Megjelenés
Tetszik az oldal retró hangulata, kellemes megnyugtató látvány a szemnek, amikor megérkezik az ember az oldalra.

Használhatóság, átláthatóság
Az oldal funkciói és célja egyértelmű, könnyen kezelhető. Egy észrevételem van: A kritikák alatti hozzászólás lehetőségnél a “Hozzászólásod:” alatti mező nem látszik (Internet Explorer 6.0. SP2 2008.10.03. 09:37), azt kihagyva pedig hibaüzenetet kapok, és nem tudok a kritikához hozzászólni.

Marketing
Az oldal jól fel van építve, tudom, hogy non-profit az oldal, de egy kis pénzt lehetne áldozni a jobb látogatottságra, hogy beinduljon az oldal önfejlődése, és az oldalon egy idő után a látogatók kritizáljanak, ne az oldal tulajdonosa.

Tartalom
Folyamatosan bővülő, mindig van új tartalom, csak így tovább!

Remélem tudtam segíteni!

Budapest, 2008-10-03

Ha az elemzés tetszett, kérem mondja el a véleményét róla, és küldje tovább a barátjainak, partnereinek a linket. Ha nem tetszett, küldje el a konkurenciájának!

Cikkértesítő

Ha nem szeretne lemaradni az új cikkekről, akkor iratkozzon fel az értesítőre!

Extra ajándékként rögtön elküldöm a 199 weboldal készítés hiba című cikksorozatom elérhetőségét!

Szólj hozzá!