vinibike.hu honlap kritika – archív cikk

Domain neve, tárhely
A domain név jó választás, könnyen megjegyezhető, és azonosítható a tulajdonossal is.

Keresőoptimalizálás
Az oldal PageRank 0 értékkel rendelkezik, ami azt mutatja, 0 keresőoptimalizálás történt eddig. Az egyik oldalam, a 100fekvotamasz.hu később indult, és jelenleg PR3 értékkel rendelkezik. Jelenleg (2008.09.29. 12:07) 5 oldalt indexel a Google az oldaladból.

Mit lehetne fejleszteni? Mi hiányzik az oldalról?

  1. Sitemap
  2. Robots.txt
  3. Google Analytics
  4. Képek alt szövegei
  5. Nincs meta description
  6. Nincs meta keywords

Megjelenés
Az oldal kinézete nagyon szép. Hangulatos, átlátható a design.

Használhatóság, átláthatóság
Az “Érdekesség”, “Versenyek”, “Túrák” menüpontot ki lehetne hagyni a felső menüből, amíg azok nem készülnek el. A látogató nem tudhatja, hogy ő a béna, vagy tényleg nem működik a menu?

Marketing
Érdemes lenne beüzemelni egy hírlevélre való feliratkozás részt. Növekedne az adatbázisod, és kapcsolat alakulna ki közted és a látogatók között a hírlevelek küldése során.

Tartalom
A “Go Fast Nagydíj Hungaroring” menüpont alól ki kellene moderálni az oda nem illő hozzászólást. Ahogy nézem 5 napja ott van. Ha valami nem kívánt tartalom lenne ott, elég kellemetlen lenne.

Látszik a tartalmon, hogy a szerző a szívén viseli a kerékpározást, nem a pénzért csinálja a blogot. Remek kezdeményezés, csak így tovább. Esetleg frissülhetne az oldal gyakrabban, több cikk több látogatót vonzana.

legsürgetőbb dolog az, hogy a Google találati listában az oldal teljes egésze megtalálható legyen. Amíg ez nem történik meg, nehéz találni olyan weboldalt, amelynek az üzemeltetője szívesen cserélne linket az oldallal. Építs linkeket, releváns oldalakat keress meg partnerség felajánlásával!

Remélem tudtam segíteni!

Budapest, 2008-09-29

Ha az elemzés tetszett, kérem mondja el a véleményét róla, és küldje tovább a barátjainak, partnereinek a linket. Ha nem tetszett, küldje el a konkurenciájának!

Cikkértesítő

Ha nem szeretne lemaradni az új cikkekről, akkor iratkozzon fel az értesítőre!

Extra ajándékként rögtön elküldöm a 199 weboldal készítés hiba című cikksorozatom elérhetőségét!

Szólj hozzá!