Bankkártyás fizetés integrálása

Általában webáruház készítése során szokott felmerülni, hogy legyen lehetőség bankkártyás fizetésre a pénztár oldalon. De ugyanilyen hasznos funkció az azonnali bankkártyás fizetés egy termék vagy szolgáltatás értékesítési oldalán.

Megbízás esetén a bankkártyás fizetés bekötését az első ügyintézéstől a végső tesztekig kézben tartom. Minden felmerülő kérdést megválaszolok, illetve mindig jelzem, hogy hol tart a folyamat, mi a következő lépés.

Tartalomjegyzék

A bankkártyás fizetés integrálás lépései

0. lépés: Egyszerű bankkártyás fizetés vs. ismétlődő fizetés

Amikor a bankkártyás fizetés bekötéséről beszélünk, el kell döntenünk, hogy a két fő irány közül melyikre van szükségünk:

 • Egyszerű bankkártyás fizetés: A bankkártyás fizetés „alapverziója”, amely a legtöbb vállalkozásnak, illetve legtöbb weboldalra elegendő. Amikor ilyet integrálunk, akkor a vásárló a rendelése véglegesítésekor simán kifizeti a megvásárolt terméket vagy szolgáltatást a weboldalon, és ezzel a tranzakcióból már csak a szolgáltató/kereskedő részéről történő teljesítés van hátra. Tipikus felhasználási terület: Webáruház készítés során szokott felmerülni, hogy a termékek azonnal legyenek kifizethetőek bankkártyával.
 • Ismétlődő bankkártyás fizetés: Olyan szolgáltatásoknál (esetleg előfizetésként értékesített termékeknél) jöhet szóba, ahol havi/negyedéves/éves díja van az adott szolgáltatás/termék igénybevételének. Ebben az esetben a vásárló felhatalmazást ad a szolgáltató/kereskedő rendszerének, hogy x időnként – pl.: havonta – megterhelje a kártyáját a szolgáltató a szolgáltatási díjjal. És így megy az egészen addig, amíg a szolgáltatást le nem mondja az előfizető. A szolgáltató soha nem ismeri meg a bankkártya adatait, csupán egy következő terhelésre vonatkozó engedélyt kap. Tipikus felhasználási terület: Online tanfolyamok, oktatási oldalak szoktak hasonlóval élni (pl.: x Ft havonta, és y videó megtekintése ezért cserébe).

1. lépés: Szerződéskötés egy bankkal

Az egyik megoldás: SimplePay
Az egyik népszerű fizetési megoldás: OTP SimplePay

Le kell szerződni egy bankkal (pl.: OTP SimplePay, Barion, CIB, K&H, UniCredit, OTP, Stripe, Paylike, B-Payment) az online fizetés integrálásához. A csatlakozási díjról és a feltételekről a választott bank ad ajánlatot. Az OTP Simple-nél 49 530 Ft a csatlakozási díj. (a 3. pontban mutatok egy tippet, amivel ez 35e Ft-ra csökken)

2. lépés: Sandbox rendszerhez való hozzáférés

Ha a bankkal/szolgáltatóval való szerződés megtörtént, kell a banktól kapni egy ún. sandbox rendszerhez hozzáférést (felület elérhetősége, bejelentkezési név, jelszó). Az innen kinyert adatokkal és a egy partnercég szoftverével teszt üzemmódban elindul a bankkártyás fizetés a webshopban. Ha a sandbox rendszer adatai nem állnak rendelkezésre, a banki kapcsolattartó tudja megadni az adatokat.

3. lépés: Összekötő szoftver megvásárlása

Szükség lesz egy szoftverre, ami összeköti a banki felületet a weboldallal. Ennek a szoftvernek a díja 35 000 Ft. A szoftvernek van egy 30 napos díjmentes tesztidőszaka, így csak akkor kell fizetni érte, ha valóban működik a weboldalon (nem volt még vele gond). Ha még nincs szerződve az OTP Simple-el, akkor ezzel érdemes kezdeni a folyamatot, mert a szoftver üzemeltetői partneri kapcsolatban vannak az OTP Simple-el, és akik rajtuk keresztül köt szerződést a bankkártyás fizetésre annak csak 35 000 Ft a csatlakozási díj az eredeti 49 530 Ft helyett.

Díjmentes megoldás:
A Barion, PayPal fizetések integrációjánál nem kell megvásárolni külön szoftvert az összekötéshez.

4. lépés: Banki ellenőrzés

Az integráció után a bank megnézni, hogy technikailag és jogszabályilag megfelel-e a bekötés a weboldalba. Ha a bank ellenőrizte, és jóváhagyta a teszt rendszer integrálását, akkor utána élesítjük a bankkártyás fizetést. Ekkor érdemes megvenni az összekötésre szolgáló bővítmény liszenszkulcsát is, amely nekem való továbbítása után aktiválom az éles bankkártyás fizetés rendszert az oldalon.

5. lépés: Automata számlázz.hu számlázás webáruházban

NEM KÖTELEZŐ elem! Egy ~12 000 Ft-os kiegészítő megvásárlásával teljesen automatizálható a WordPress webáruházban leadott, és bankkártyával sikeresen kifizetett rendelésről a számla a számlázz.hu rendszerében. A kiegészítőnek van ingyenes verziója is, ahol a teljes automatizáció helyett pár kattintás a rendelési adatok alapján a számla kiállítása, vagy szükség szerinti sztornózása.

A bankkártyás fizetés integrálásának költségei* – bruttó összegek, SimplePay esetén

*Megteszek minden tőlem telhetőt, hogy ezt az oldalt naprakészen tartsam. Ettől függetlenül a megadott – nem általam számlázandó – összegek tájékoztató jellegűek. A partnerek aktuális ajánlatairól mindig az adott partner tud naprakész felvilágosítást adni.

A weboldalba vagy WooCommerce webáruházba történő bankkártyás fizetés beépítésének költségei az alábbi tételekből tevődnek össze:

 • Banki csatlakozási díj: 49 530 Ft SimplePay esetén.
  • Vagy 35 000 Ft, lásd feljebb, a 3-as pontban.
 • Bővítmény az integrációhoz: 39 900 Ft.
  • Nem webáruház esetén (pl.: értékesítési oldalon) SalesAutopilot előfizetés vagy Gravity Forms kell helyette.
 • Számlázz.hu-s bővítmény: ~15 200 Ft. (30€+ÁFA)
  • Nem kötelező, csak az automatikus számlázáshoz kell.
  • Alternatív lehetőség: Billingo-t is össze lehet kötni a weboldallal a számlázás miatt.
 • Számla Agent szolgáltatás, számlázz.hu esetén: 1 500 Ft/hó+ÁFA összegtől. Aktuális árak itt.
  • Nem kötelező, de a teljes automatizációhoz kell.
 • Munkadíj: ~50 000 Ft. (nincs ÁFA, alanyi adómentes ár)
  • Az ár változhat az integráció során használt felülettől, és választott banktól (vagy fizetési szolgáltatótól) is.

Mit tartalmaz a bankkártyás fizetés munkadíja?

A bankkártyás fizetés munkadíja a következőket tartalmazza:

 • Felmerülő kérdések megválaszolása.
 • A weboldal vagy webshop kiegészítése annak megfelelően, amit az online fizetés biztosító kártyatársaság kér.
 • Bankkártyás fizetés bekötése a weboldalra vagy webáruházba. Bekötés után a szükséges banki tesztek elvégzése.
 • Technikai probléma esetén ügyintézés a szolgáltatókkal (pl.: SimplePay, számlázz.hu, szükséges bővítmények fejlesztői, stb.).
  • Ritkán, de előállhat olyan eset – amikor a weboldal készítés nem az én feladatom volt – hogy az online fizetés integrációja során előkerül a weboldal, webáruház kivitelezésére, választott technológiájára visszavezető hiba. Ennek az elhárítása külön megbízás tárgyát képezi.
 • Segítség a sikeres tesztek után a jóváhagyáshoz szükséges kommunikációban.
 • Fizetési szolgáltatás élesítése.

Ügyfeleim visszajelzése a bankkártyás fizetés bekötése szolgáltatásomról

„Mióta Ádám bekötötte a bankkártyás fizetés lehetőségét az oldalra, nem kell napi szinten a bejövő utalásokat érkeztetni, számlát kiálltani, szóval havi szinten több munkanapot spóroltunk ezzel. Az pedig kérdés sem volt, kivel dolgozunk, nálunk mindent Ádám csinál, amit meg tud oldani.” Sárosdi Virág, skillo.hu

„A bankkártyás fizetés elkerülhetetlen ha online értékesítésről van szó. A bankkártyahasználat aránya folyamatosan növekszik, bár az eladó oldaláról meglehetősen drága szolgáltatásként lehet igénybe venni.

Magyarországon a SimplePay rendszerét használom, mert itthon talán a legelterjedtebb bankkártyás fizetési felület, és a vásárlók bíznak benne. Külföldön nálam a Barion rendszere a nyerő, és lényegesen olcsóbb is, mint a SimplePay.

Több online bizniszem is van, és Ádám mindegyikben kulcsszereplő.

Ádám tökéletesen megbízható, nagyon gyorsan dolgozik, és vérprofi a WordPress és a hozzá tartozó beépülő modulok tekintetében, mint amilyen egy bankkártyás fizetés implementálása.

A bankkártyás fizetés működtetése elkerülhetetlen egy weboldalon, ahol el akarsz adni valamit. A megvalósításban pedig Ádám tökéletes választás.” Siposs Levente, Beton Booster

„Elkészült a webshopunk is (természetes volt több év együttműködés után, hogy Ádám csinálja), jött a következő lépés, a fizetés. A sok lehetőségből Ádám javaslatából a Bariont választottuk, aminek a telepítését és bekötését már Ádám végezte. Évek óta Ő tartja karban az oldalunkat, nem tudunk olyan kéréssel fordulni hozzá, amit ne oldana meg, az már csak hab a tortán, hogy gyorsan elkészül minden munkával, és folyamatosan tájékoztat arról, hogy hol tart. Jó döntés volt, hogy Őt választottuk évekkel ezelőtt.” Németh Imre, Energy Belvárosi Klub

„Ádámot azért kértem meg a bankkártyás internetes fizetés weboldalamba való bekötésére, mert szerettem volna, ha a számlázással és a rendelésekkel kapcsolatos teendők nem rabolják feleslegesen az időmet. Hosszú távon, amikor az embernek vállalkozóként millió apró-cseprő feladata van, rengeteg időt spórol egy ilyen automatizált rendszer. Mindenképpen olyan szakembert kerestem, aki lelkiismeretes, precíz és gyorsan is dolgozik, így esett a választásom Ádámra. Hála a profi WooCommerce + Billingo + CIB Bank összekötéseknek, az időm nagy részét valóban azzal tölthetem, amit a legjobban szeretek: online spanyol tananyagok fejlesztésével. Ha megbízható szakembert kerestek, ne keressetek tovább, mert Ádám személyében megtaláltátok!” Bozsik Marcsi, NetSpanyol

„Szerettem volna, ha webshopomból a lehető legegyszerűbben és leggyorsabban tudnak ügyfeleim vásárolni. Internetes vásárlásaim során magam is tapasztaltam, hogy a kártyás fizetési forma a legalkalmasabb a gyors és egyszerű vásárlásra. Weboldalam fejlesztésében már korábban együtt dolgoztam Ádámmal, így nem volt kérdéses, hogy őt kérem meg a kártyás fizetési lehetőség beállítására a weboldalamon. A szolgáltatót én választottam ki, választásom a SimplePay-re esett.

Miután elmondtam Ádámnak mit szeretnék, azonnal munkához látott. Felvette a kapcsolatot a szolgáltatóval, közben minden lépésről pontosan tájékoztatott. A szolgáltató pontos leírást kért a szolgáltatásokról (az ismétlődő fizetés miatt), ennek elkészítésében is segítségemre volt Ádám. hogy az pontos legyen. Ádám gyorsan és precízen dolgozott, a lehető leggyorsabban megtörtént a kártyás fizetés beállítása. Azóta is bármilyen problémám merül fel, azonnal hozzá fordulok, mindig bízhatok abban, hogy gyorsan és korrektül megoldja. Köszönöm a munkáját, s remélem a jövőben is számíthatok rá.” Heidenwolf Erzsébet, Hömbölde – nembeszel.hu

Weboldalunkkal kapcsolatos tennivalókkal mindig csak Ádámhoz fordulunk, nem ismerek nála precízebb, gyorsabb, korrektebb szakembert.

Mikor szükségessé vált a kártyaelfogadás weboldalunkon keresztül, Ádám villámgyorsan megoldotta ezt a feladatot is, készségesen segített mindenben, ami ezzel járt.

Mindig hálával gondolok arra, hogy ilyen segítségünk van, mint Ádám, és hogy mindig fordulhatunk hozzá, nincs olyan, amire ne tudná a megoldást. Köszönjük szépen!” Szalai-Somodi Hajnalka, Bagatell Badacsony

SimplePay alternatívák bankkártyás fizetésre

Szerintem ár/érték szempontból a SimplePay az egyik legjobb megoldás a weboldal online fizetési lehetőségének kialakításakor. De ha valamiért a SimplePay nem megfelelő, még az alábbi szolgáltatók ajánlatait érdemes áttekinteni.

Barion, Stripe, Borgun fizetési megoldások

Működésük szempontjából nagyon hasonlók egymáshoz. Az adott szolgáltatónál egy ún. virtuális tárcát kell nyitni, és ezen fog gyűlni a pénz, amit időnként ki lehet utalni egy bankszámlára. A leggyorsabb megoldás a Stripe (akár egy 1 hét alatt), a leglassabb a Barion, ahol akár 3 hét is lehet az átfutási idő.

K&H, CIB Bank vagy UniCredit Bank bankkártyás fizetés

Banki szerződéskötés előzi meg ezek integrációját. Ugyanúgy, mint a SimplePay bekötésnél. A banki felület és a weboldal közötti kapcsolatot ugyanolyan szoftver megfelelő beállításával lehet elérni, mint amiről feljebb írtam a SimplePay kapcsán. Ezeknél a szolgáltatóknál az átfutási idő jellemezően 2-6 hét (CIB, K&H, UniCredit a sorrend).

A működés során a bankok általában 1-2%-os jutalékot vonnak a rajtuk keresztül indított fizetésekből.

OTP Bank (szépkártya és Cafateria kártya)

Banki szerződéskötés után köthetőek be a weboldalra.

PayPal

A mindenki által ismert privát PayPal fiók nem lesz megfelelő a weboldalon való fizettetéshez. Üzleti fiókot kell regisztrálni. A PayPal fizetést webáruházba is be lehet kötni, de enélkül is üzemeltethető. Pár termékig bezárólag gombokkal is lehet fizettettni. Gyors megoldás, ám itt a legnagyobb a jutalék (4-8%).

Fizetési szolgáltatók részletesebb bemutatója

A bankkártyás fizetés beüzemelésének átfutási ideje

A legtöbb esetben 3-60 nap között. A pontos időtartam minden esetben a fizetési szolgáltató ütemezésétől függ főleg, a felső véglet ritkán fordul elő. Sokszor 2-3 hét alatt át tud futni egy új igény.

Bankkártyás fizetés integrálásának megrendelése

Vegye fel velem a kapcsolatot telefonon vagy e-mailben egy ajánlatért, és segítek a WooCommerce WordPress webáruházába, vagy WordPress weboldalába beépíteni az online bankkártyás fizetést!

  Küldjön e-mailt az alábbi űrlap segítségével! Kérem adja meg az adatait az ajánlatkéréshez.

  Szolgáltatás kiválasztása:

  A munka/feladat leírása, egyéb üzenet:

  Ellenőrző kérdés: (robot kitöltések ellen)

  Adatkezelési hozzájárulás (kötelező):
  Az űrlap elküldésével hozzájárulok az adataim kezeléséhez.

  Adatvédelmi tájékoztató

  Ha probléma adódna az űrlap elküldésekor, kérem hívjon a +36 70 623 8822-es számon vagy írjon az info@szucsadam.hu címre. Köszönöm!