Domain regisztráció, tárhely bérlés ügyintézés

Domain regisztráció, domain ügyintézés

A saját weboldal alapfeltétele, első lépése egy saját domain név leregisztrálása. A domain név (pl.: https://www.oncegneve.hu) az, amit a böngésző címsorába beír, ha meg akar nyitni egy weboldalt. Ha a weboldalát ön is el szeretné helyezni az interneten, ahhoz kell egy saját nevet, ún. domain nevet regisztrálni. Mivel a Magyarországon böngészök többsége .hu végű domain névhez van szokva, ezért a .hu domain regisztrációjáról írok (de tudok segíteni .eu, .com, stb. domainek regisztrációjában is).

A domain regisztrációhoz szükséges papírmunkát, és ügyintézést szívesen átvállalom öntől, méghozzá díjmentesen, amennyiben engem bíz meg weboldala elkészítésével.

Saját e-mail cím létrehozása domain névből

Gyakori kérdés, hogy a weboldal készítés miatt regisztrált domain névből lehet-e e-mail címet képezni. Igen, lehet. Ha pl. valami.hu a domain neve, akkor létre lehet hozni hozzá saját e-mail címeket. Ilyeneket például:

 • info@valami.hu
 • neve@valami.hu (pl.: adam@valami.hu)
 • ugyfelszolgalat@valami.hu
 • stb.

Szabad-e a kívánt domain név?

Az alábbi helyeken lehet ellenőrizni:

Amennyiben az elképzeléseinek megfelelő domain név még nem foglalt, akkor le lehet regisztrálni. Ez esetben küldjön nekem egy e-mailt (info@szucsadam.hu) a kiválasztott domain névvel, és egy válasz e-mailben visszaküldöm a kitöltendő dokumentumokat, amelyeket a regisztrációhoz feltétlenül ki kell tölteni. Ezek a következők:

 1. Webhoszting szerződés
 2. Domain regisztrációs szerződés
 3. Személyi nyilatkozat (magánszemélyek részére) vagy cégbírósági végzés + aláírási címpéldány (cég esetén).

Miután visszaküldte ezt a 3 dokumentumot nekem, scannelve, én továbbküldöm a regisztrátornak, aki elindítja a regisztrációt. Ha nincs lehetősége scannelésre, ez megoldható úgy is, hogy a 3 fájl, összesen 7 oldalát egyenként lefotózza digitális fényképezőgéppel, és visszaküldi nekem e-mailben, jpg formátumban. Egy-két napon belül használatba is lehet venni a domaint.

Mikor használható egy domain név?

A regisztrációs papírok kitöltésétől számított 1-2 munkanapon belül máris használható a domain név, és elkezdődhet a weboldal fejlesztése. Ha 8 napon belül senki él panasszal a regisztrációt illetően, akkor automatikusan delegálásra kerül a kérelmező részére (de addig is használható). 2011. június 1. előtt még 2 hetes várólista volt a .hu végződésű domainek esetében.

Konkurensek megfigyelése a várólistán [tipp!]

Az aktuális domain regisztrációk listája az előző pontban írtak miatt nyilvános, és legálisan elérhető két helyen is:

Érdemes néha időt szánni rá, és előre meghatározott kulcsszavak alapján a leendő konkurenciát vagy későbbi esetleges partnert kiszűrni [és menteni, utólag figyelni, kapcsolatba lépni], és felkészülni rá.

Tárhely bérlés, tárhely ajánlat

Ahhoz, hogy a domain neve alatt megjelenhessen weboldala az interneten, kell egy tárhely is (az alábbi árban ez is benne foglaltatik), a tárhelyre töltöm fel az oldala tartalmát, így válik mindenki számára elérhetővé.

A domain név regisztrációja és a hozzá tartozó tárhely ára 1 évre: 9 900 Ft+ÁFA, amit a partnercég számláz.

Ez a webhosting csomag a következőt tartalmazza:

Ha nem ért a tárhelyek technikai részéhez, elég az alábbiak helyett azt tudnia, hogy az általam ajánlott tárhelyen hibamentesen futnak a WordPress weboldalak és a WordPress webáruházak.

A tárhelycsomag részletei:

 • 1 db .hu/.eu/.com/.net/.info/ .org vagy .biz domain regisztrálása,DNS1 ill. DNS2-s szolgáltatással, továbbá 2 éves fenntartás 1 darab domain számára.
 • Korlátlan darab aldomain (valami.domainneve.hu)
 • 2,5 GByte tárterület.
 • FTP hozzáférés.
 • Korlátlan e-mail postafiók (SMTP, POP3, iMAP, Webmail), 2,5 GB tárhellyel! Spam-és Vírus szűrés.
 • Korlátlan adatforgalmi és látogatottsági statisztikák.
 • Webes adminisztrációs felület.
 • MySQL tárhely.
 • Napi biztonsági adatmentés.
 • Spam-és Vírus szűrés.
 • 99,5%-os rendelkezésreállás.
 • 100 Mbit/s hazai & 3 Mbit/s külföldi sávszélesség.

A domain regisztráció és tárhely bérlés együttes, éves díja: 9 900 Ft+ÁFA. Ezt a partnercég számlázza automatikusan, minden évben.

Mekkora tárhelyre van szüksége?

A kérdés megválaszolásában – az igények alapján – segítek a munka során.

Nagyobb tárhely a weboldalnak

Ha a fenti ajánlatban szereplő tárhely méret nem elegendő, lehetőség van 5 és 10 GB-os – vagy egyedi megállapotás keretein belül ennél is nagyobb – tárhelyet is bérelni.

Ajánlatkérés domain regisztrációra, tárhely bérlésre

Az alábbi űrlap (válassza az „EGYÉB” szolgáltatást) kitöltésével is küldhet üzenetet nekem:

  Küldjön e-mailt az alábbi űrlap segítségével! Kérem adja meg az adatait az ajánlatkéréshez.

  Szolgáltatás kiválasztása:

  A munka/feladat leírása, egyéb üzenet:

  Ellenőrző kérdés: (robot kitöltések ellen)

  Adatkezelési hozzájárulás (kötelező):
  Az űrlap elküldésével hozzájárulok az adataim kezeléséhez.

  Adatvédelmi tájékoztató

  Ha probléma adódna az űrlap elküldésekor, kérem hívjon a +36 70 623 8822-es számon vagy írjon az info@szucsadam.hu címre. Köszönöm!