milfoil.hu honlap kritika – archív cikk

Domain neve, tárhely
A domain nevét figyelembe veszi a Google a találati lista kialakításakor, ezért nem teljesen jó választás, mert ha Ön könyvet szeretne eladni, akkor a Googleból nem a “Milfoil” kulcsszóra, hanem a könyv szóra kellene a hangsúlyt fektetni, esetleg megjelent könyvenként külön domain névvel.

Keresőoptimalizálás
A keresőoptimalizálás majdnem teljesen rendben van, kivéve egy dolgot.

Nincs elég bejövő link. Az oldal forgalmának jót tenne egy linképítő kampány, lehetőleg erősebb PageRank értékkel biró oldalakkal lenne érdemes linket cserélni.

Érdemes lenne partnerprogramba belépnie, miért ne fizetne valakinek jutalékot, ha az a valaki eladja az Ön könyvét?

Megjelenés
Az oldal szép, átlátható, letisztult grafika. Világos, hogy hol vannak a menüpontok, és melyik menüpont mit takar. A szöveg szépen van tagolva, nem kellemetlen a szemnek az olvasása.

Használhatóság, átláthatóság
Az oldal szépen megy mindegyik böngészővel, nincsenek elterelő, hirdetésnek kinéző dolgok, amelyek elvonnák a szemet az oldal tartalmától. A navigáció igényes, könnyen észrevehető, használata egyértelmű. Nekem személy szerint a sötét szín dominanciája nem tetszik, de ez az én véleményem, ettől ez nem hiba.

Marketing
Pozitív, hogy a weboldalon van lehetőség e-mail küldésére, illetve az oldal ajánlására, ismerősöknek. A hírlevélre való feliratkozás is jó, esetleg egy pop-up ablakot is érdemes lenne bevetni a minél több feliratkozó érdekében, és figyelni a statisztikát, hogy a látogatók hogy reagálnak rá. Ötlet: A pop-up ablakba bele lehetne írni, hogy a feliratkozók megkapják a könyv egy fejezetét pdf formátumban.

Tartalom
A tartalom nagyon jó, a megfogalmazásokon látszik, hogy tényleg írónő a weboldal tulajdonosa. Gratulálok! Külön kiemelném, hogy nagyon jó látni végre egy olyan weblapot, amely nem akar egyből eladni nekem a főoldalon. Ettől függetlenül érdemes lenne azért egy kicsit jobban rámenni az eladásra (nem feltétlenül a főoldalon), mert így, hogy másodszorra nézem az oldalt, nem győz meg, hogy miért is vegyem meg a könyvet.

Budapest, 2008-08-15

Ha az elemzés tetszett, kérem mondja el a véleményét róla, és küldje tovább a barátjainak, partnereinek a linket. Ha nem tetszett, küldje el a konkurenciájának!

Cikkértesítő

Ha nem szeretne lemaradni az új cikkekről, akkor iratkozzon fel az értesítőre!

Extra ajándékként rögtön elküldöm a 199 weboldal készítés hiba című cikksorozatom elérhetőségét!

Szólj hozzá!