makartanya.hu/magyar honlap kritika – archív cikk

Ismét egy nehéz feladat, hogy minél több használható információt tudjak adni az ingyenes szolgáltatásom, az egy Word oldalas kritika keretében.

Keresőoptimalizálás
Látszik, hogy értenek a dolgokhoz a webmesterek, az oldal PageRank 5 értékkel rendelkezik.

Megjelenés
Az oldal felépítése átláthatatlan. A főoldalon egyből a szoba árakkal találkozok, de egyben látom azt is, hogy itt komplexebb szolgáltatást kapok, mint egy szobát egy éjszakára. (pl. wellness, sport, konferencia.). Szerintem érdemesebb lenne először valamiféle választás elé állítani a látogatót, hogy mit is szeretne, és csak azután, a választásának megfelelő szolgáltatásokat bemutatni neki.

Használhatóság, átláthatóság
A felső kategóriák logikusan vannak felépítve, kivéve egyet. A galéria menüpont. Értem én, hogy szükséges. Jó is, hogy van. De akkor a bal oldalon egy külön gomb keretében miért van? Az milyen galéria? Arról nem is beszélve, hogy egy teljesen új design tárul elénk, miután rákattintottunk a bal oldalon található képgaléria menüpontra.

A bal oldal össze-vissza van, nem átlátható. Az elérhetőségek, majd alatta ajánlatok, majd a megközelítés. Olyannak tűnik, mintha az oldal foltozgatva lenne, nem egy előre kigondolt struktúra szerint készült volna el.

Az árlista alatt a valutaváltó, és Mellette a forgó dollár jel: Nem kell animált gif az oldalra. 10 éve elfogadott volt (??), de ma már nem illik egy oldalba bele.

Az email küldésre érdemes lenne egy e-mail küldő formot biztosítani.

A jobb oldalt a szobáknál: a látogatókat nem érdekli, hogy mikor készült a szoba, hanem az érdekli őket, hogy milyen szolgáltatásokat kap a szoba mellé, a képek úgyis árulkodnának a szoba koráról, ha le lennének lakva. Inkább hasznos információval töltse meg a jobb oldali értékes részt!

A http://www.makartanya.hu/well-hu aloldal: a bal oldalon van egy ilyen: az egészséges életstílus piramisa. A kép olvashatatlanul apró, és nem nagyítható. Ugyanez igaz az alatta található tökmagolajos hirdetésre is.

Tartalom
Egyébként nagyon jó helynek gondolom a Makártanyát, mindenkinek csak ajánlani tudom, rengeteg lehetőséget ajánlanak, érdemes megnézni!

Marketing
Érdemes lenne egy hírlevél modult beépíteni az oldalba, hogy a látogatókkal kialakuljon egy kapcsolat.

Az egy oldal sajnos elfogyott, ha felmerül a további hibák feltárása iránti igény, keressen meg az alábbi elérhetőségeimen!

Budapest, 2008-10-06

Ha az elemzés tetszett, kérem mondja el a véleményét róla, és küldje tovább a barátjainak, partnereinek a linket. Ha nem tetszett, küldje el a konkurenciájának!

Cikkértesítő

Ha nem szeretne lemaradni az új cikkekről, akkor iratkozzon fel az értesítőre!

Extra ajándékként rögtön elküldöm a 199 weboldal készítés hiba című cikksorozatom elérhetőségét!

Szólj hozzá!