Azonnali tárcsázás (hívás most) funkció a weboldalra

Látott már olyat weboldalak mobilos megtekintésekor, hogy megjelent egy telefon ikon, amelyre kattintva egyből fel lehetett hívni a weboldal tulajdonosát?

Írtam már arról, hogyan kell kattintható telefonszámokat tenni az oldalra, azonban most ennek egy speciális esetét mutatom be, méghozzá azt, amikor a weboldal mobilos nézetében megjelenik egy „HÍVJ MOST” gomb, amelyre kattintva a tárcsázóba kerül az előre beállított telefonszám. Egyből 2 megoldást is mutatok lejjebb.

Miért fontos az azonnali tárcsázás funkció?

A weboldalak látogatói évről-évre egyre nagyobb arányban mobiltelefonról böngésznek. A mobilos nézet sajátossága, hogy még nem tart ott a technológia, hogy ugyanolyan gyorsan lehessen használni a mobilos weboldalt, mintha gépről néznénk ugyanazt. Majd talán akkor, ha hanggal is lehet irányítani a weboldalakat. Majd a jövőben.

Szóval a mobilos könnyen használható (1 kattintásos) látogatóknak kapcsolatfeltételi lehetőséget lehet biztosítani azzal, ha megjelenik a weboldal alján egy telefon ikon és/vagy egy „hívjon most” funkció, amelyre kattintva azonnal a tárcsázóba kerül az ügyfélszolgálati telefonszám.

Gyors kapcsolatfelvételi lehetőség = Több megkeresés = Több profit!

WP Call Button bővítmény

Ez egy népszerűbb, 40000+ letöltéssel bíró bővítmény, amelynek a szerzője a WP Beginner alapítója. Telepítés és aktiválás után a Beállítások alatt lehet a funkciót aktiválni, illetve telefonszámot megadni, és stílust kiválasztani.

WP Call Button beállítások
WP Call Button beállítások

És az eredmény egyből meg is jelenik a weboldalon:

Click to Call Button bővítmény

A másik bővítményhez hasonló, bár kevésbé népszerű megoldás. A beállításai:

És az eredmény:

Ennek a bővítménynek az nagy előnye, hogy könnyen (beállításokból) lehet pozicionálni, hogy pontosan (pixelre) hol jelenjen meg a hívás gomb.

A bemutatott bővítmények letöltése:

Cikkértesítő

Ha nem szeretne lemaradni az új cikkekről, akkor iratkozzon fel az értesítőre!

Extra ajándékként rögtön elküldöm a 199 weboldal készítés hiba című cikksorozatom elérhetőségét!

Szólj hozzá!