Azonnali értesítés új adminisztrátori fiókról WordPress-ben

Hasznos funkció lehet, ha a weboldal tulajdonosa (vagy a karbantartásért felelős) azonnali értesítést kap, ha létrejön egy új adminisztrátori fiók a weboldalon.

Alapértelmezett WordPress értesítés új felhasználóról

A Beállítás => Általános WordPress admin menüpont alatt beállított e-mail cím automatikusan kap értesítést akkor, ha létrejön egy új felhasználói fiók a weboldalon. De csak az az e-mail cím, és az e-mail nem tartalmazza a felhasználó jogkörét. Ilyen az alap e-mail:

Külön értesítés adminisztrátor jogkörű felhasználó létrehozásakor

Az alábbi bővítménnyel azt lehet beállítani, hogy egy ilyen e-mail menjen külön, egy előre megadott e-mail címre, ha létrejön egy adminisztrátor fiók a weboldalon:

Notification of the creation of a new admin user bővítmény

Letöltés:
A fenti értesítő aktiválásához le kell tölteni ezt a bővítményt, és aktiválni kell.

E-mail cím beállítása az értesítéshez:

  • Telepítés előtt: A zip fájlban kell a PHP kódba írni azt az e-mail címet, amire szeretné, hogy menjen az értesítő.
  • Telepítés után: A Bővítmények => Szerkesztő menüpont alatt kell a PHP kódba írni azt az e-mail címet, amire szeretné, hogy menjen az értesítő.

A megjelölt helyen kell az e-mail címet módosítani. A beállítás után ha valaki létrehoz egy adminisztrátor jogkörű felhasználót, arról a beállított e-mail címre fog menni egy külön értesítő.

Notification of the creation of a new admin user. [DAILY RIPORT] bővítmény

Az előző bővítmény leágaztatása. Ez annyit tud pluszban, hogy naponta küld a kódban megadott e-mail címre egy listát az aktuális adminisztrátorokról. A kódban két helyen kell e-mail címet beállítani => ebből következik, hogy akár két külön címzettje is lehet a két funkciónak (azonnali értesítés, napi értesítés).

Letöltés
Notification of the creation of a new admin user. [DAILY RIPORT]

Miért hasznos tudni az új adminisztrátor fiókról?

Az adminisztrátor jogkör a hagyományos WordPress-ben a legmagasabb szintű jogkör (multiblog esetén van szuperadmin is). Egy ilyen jogkör birtokában „bármit” meg lehet csinálni a weboldallal, bármilyen adat ellopható, bármilyen vírus telepíthető, bármilyen kártékony kód elhelyezése lehetséges, sőt extrém esetben a teljes weboldal törölhető a szerverről, a MySQL adatbázissal együtt.

Szóval érdemes foglalkozni azzal, ha ismeretlen adminisztrátor fiók jön létre a weboldalon. Ehhez remek segítség a fenti bővítmény. Emellett persze érdemes időnként manuálisan is ellenőrizni, hogy nincs-e olyan felhasználó, akiről nem tud.

Cikkértesítő

Ha nem szeretne lemaradni az új cikkekről, akkor iratkozzon fel az értesítőre!

Extra ajándékként rögtön elküldöm a 199 weboldal készítés hiba című cikksorozatom elérhetőségét!

Szólj hozzá!