WordPress kinézetek és bővítmények letöltése, FTP nélkül

Megmutatom, hogyan lehet a WordPress adminisztrációs felületéről zip tömörített formátumban letölteni a kinézeteket és a használt bővítményt. Munkám során sokszor futok bele abba, hogy az ügyfélnek ilyen-olyan ok miatt nincs hozzáférése a saját tárhelyéhez, én ekkor használom ezt a megoldást.

Miért nincs FTP hozzáférése valakinek a tárhelyéhez?

A legfőbb okok:

  • Elhagyta.
  • cPanel hozzáférése van, de annak sem tudja a belépési adatait.
  • Nem találja. Vagy: megváltoztatta és nem találja/nem tudja.
  • Nem kapott a tárhelyszolgáltatótól vagy a korábbi webfejlesztőjétől.
  • Nem is tudja mi az, így ha van is neki, nem tudja, hogy van neki.

Miért kell egy bővítményt vagy a használt kinézetet letölteni a számítógépünkre?

Sokszor előfordul, hogy olyan módosítási igény érkezik az ügyféltől, amelyet a forráskódban kell eszközölni. A WordPress adminisztrációs felületén a „Bővítmények” => „Szerkesztő” és a „Megjelenés” => „Szerkesztő” menüpontok alatt ugyan meg lehet csinálni a módosítást, viszont a fájlok közötti tömeges keresésre nincs mód.

Ezért van arra szükség, hogy a számítógépemre mentsem adott esetben egy-egy bővítmény vagy kinézet tömörített verzióját, és abban a gépemen való kitömörítés után célzott keresést hajtsak végre NotePad++ program segítségével. Amikor a keresett forráskódrészletet megtaláltam, után azt már a WordPress-en belül fogom tudni az igényeknek megfelelően módosítani.

Hogyan kell lementeni FTP nélkül a kinézetet/bővítményeket?

Elsőként a Download Plugins and Themes from Dashboard nevű bővítményt kell telepíteni a „Bővítmények” => „Új hozzáadása” menüpont alatt:

Telepítés után aktiválni kell, és használható is. A bővítményeknél és a kinézeteknél is megjelent egy „Download ZIP” opció, amelyre kattintva le is töltődik a számítógépre a kiválasztott kinézet/bővítmény.

Használat után törölje le a Download Plugins and Themes from Dashboard bővítményt a weboldalról!

Cikkértesítő

Ha nem szeretne lemaradni az új cikkekről, akkor iratkozzon fel az értesítőre!

Extra ajándékként rögtön elküldöm a 199 weboldal készítés hiba című cikksorozatom elérhetőségét!

Szólj hozzá!