Az összes, médiatárba feltöltött kép letöltése WordPress-ből (egy mappába)

Az egyik Facebook csoportban merült fel az igény, hogy le kellene menteni az összes képet a WordPress médiatárból (egy mappába), és erre keresnek bővítményt. Nem kell hozzá.

Hogyan lesz meg egy mappában minden, a Médiatárba feltöltött kép?

Mentés FTP-ről
FTP-ről le kell menteni a wp-content/uploads mappa tartalmát a számítógépre. A nem évszámos mappák törölhetőek.

Minden fájl egy mappába rendezése
A következő lépésben Windows intézővel, a letöltés mappájában *.* karaktersorozatra keresve kilistázhatunk minden fájlt. Ezt CTRL+X paranccsal helyezzük vágólapra, és pl. egy „minden” nevű mappába CTRL+V paraccsal helyezzük el. Ha a hónapok mappái külön vannak még, akkor Total Commanderrel 12 db „CTRL-A” (minden kijelölése) és 12 db „F6” (áthelyezés) paranccsal a fő mappába listázhatjuk. Ha van 2 azonos nevű fájl, akkor a CTRL+M paranccsal át lehet egyszerűen nevezni.

A NEM KÉPEK törlése
Total Commanderben a rendezés szempontját állítsuk kiterjesztésre, így gyorsan törölhető minden nem kép fájl. Vagy az intézőben *.jpg, *.png, stb. kereséseket futtatva elérhetjük és vágólapra helyezhetjük az egyes képtípusokat.

Miniatűrök törlése
A WordPress és a használt kinézet (vagy sok év alatt: kinézetek) sajátossága, hogy egy feltöltött képből több kicsi, ún. miniatűr képet is generál. Ezeket a *x1, *x2, stb. (*x9-ig) karaktersorozatokra kereséssel lehet a leggyorsabban, tömegesen törölni.

Kész
Meg is vagyunk – egy mappában van minden, a médiatárba feltöltött kép. Az egész kb. 10 perc (3-ra tippeltem, de több lett). Az FTP-ről való másolás ideje alatt pedig kávézni kell egyet, az nem számít bele ebbe az időtartamba.

Cikkértesítő

Ha nem szeretne lemaradni az új cikkekről, akkor iratkozzon fel az értesítőre!

Extra ajándékként rögtön elküldöm a 199 weboldal készítés hiba című cikksorozatom elérhetőségét!

Szólj hozzá!