Megszűnik a Wunderlist, mit használjak helyette?

Mivel ~3 éve írtam erről a remek feladatkezelő szoftverről (amelyet azóta is folyamatosan használok), ezért gondoltam megírom, hogy mire térek most át, hiszen a teendőimet, listáimat kezelni kell valahogy.

Fél szemmel már láttam tavaly, hogy a Microsoft megvette a Wunderlist, de Pató Pálosan mondtam, hogy „ej, ráérünk arra még”! Aztán tegnap kiírta az app, hogy 2020. május 6-án lekapcsolják. De nem kell megijedni, nem azért vette meg a Microsoft, hogy megszüntesse. Kb. a korábbival megegyező funkcionalitással és megjelenéssel tovább fog élni Microsoft To Do (ez a böngészős verzió linkje) néven.

Közben a hírre rákeresve megtaláltam egy majdnem 3 éves cikket, ahol már hír volt, hogy „majd egyszer” megszűnik a Wunderlist. Jó sokat vártak a fejlesztők a végleges verzióval, és az eredeti szoftver lezárásával.

Wunderlist => Microsoft To Do

A fejlesztőkben nem csalódtam, ugyanis van lehetőség a Wunderlist fiók teljes tartalmának átemelésére, ráadásul mindez pár kattintással elérhető.

Ezek a főbb lépések:

  • Le kell tölteni a Microsoft To Do appot a Play-ből, vagy az App Store-ból.
  • Létre kell hozni egy Microsoft fiókot.

Így kell létrehozni Microsoft fiókot:

Adatok importálása Wunderlistből Microsoft To Do felületre

Miután létre lett hozva a Microsoft fiók, és megtörtént ezzel a bejelentkezés a https://to-do.microsoft.com/tasks/ link alatt, megjelenik egy ablak (vagy a beállítások ikon alatt is elérhető) amely felkínálja az importálás lehetőségét:

Frissítés, 2020. június 10.:
Az importálás még mindig működik, annak ellenére, hogy májusban lekapcsolták a Wunderlistet!

Az importálás pár perc alatt, és gond nélkül lezajlott.

Wunderlist vagy To Do adatok exportálása

Wunderlist adatok exportálása:
Előfordulhat, hogy nem viszi át a To Do-ba a teendőit, de a Wunderlistben tárolt adatokat lementené. Erre remek megoldás a https://export.wunderlist.com/export (megszűnt azóta a link) linken található eszköz, amely egy olyan fájl letöltését teszi lehetővé, amely listánként mappába rendez minden adatot (lista elemei, fájlok, határidők, stb.).

A To Do adatainak exportálása:
A https://outlook.live.com/mail/0/options/general/export linken van erre lehetőség.

A To Do felületéről pár gondolat:

Pillanatkép:

Ami hiányzik:

  • Listák (vagy minden teendő) pdf-be exportálási lehetősége. Kiegészítés: Egyébként a telefonos appban van erre lehetőség, de sajnos csak listánként. Egy apró trükkel ki lehet nyerni minden teendőt pdf-be: mindennek kell adni egy, a napi menetet nem zavaró, távoli határidőt (pl.: 2085. január 1.), így bekerül a „Tervezett” mappába, ami telefonról egy pdf-be menthető.
  • Az elvégzett teendők megjelenítését ki lehet kapcsolni, de azt nem találtam még meg, hogy ezeket hol lehetne inkább törölni (egyszerre, mert egyesével van rá mód).

Ami tetszik (a változatlan funkciók mellett):

  • Letisztultabb felület.
  • Nem csak heti nézet a „hosszú távú” nézet, hanem „végtelen”. Ez egy szuper újdonság.
  • A telefonos applikáció designja.

Hasznos linkek:

Cikkértesítő

Ha nem szeretne lemaradni az új cikkekről, akkor iratkozzon fel az értesítőre!

Extra ajándékként rögtön elküldöm a 199 weboldal készítés hiba című cikksorozatom elérhetőségét!

Szólj hozzá!