Konkurenciát képzek? Miért vállalok weboldal készítés oktatást?

Minap az egyik kedves  – WordPress weboldal készítést tanítok neki – ügyfelem megkérdezte, hogy miért foglalkozok a weboldal készítés mellett oktatással is? Nem félek, hogy a leendő konkurenciámat képzem ki? Érdekes kérdések, a válasz megér egy blogbejegyzést is.

Rövid válasz:

Nem, nem félek a leendő konkurensektől.

Hosszabb válasz: Több oka is van, hogy „konkurenseket képzek ki”:

  1. Vannak olyan tanulóim, akik nem pénzkeresés céljából, csupán spórolás miatt jönnek tanulni. Ugyanis egy vagy több saját weboldal készítenek, menedzselnek, amelyeket nem szeretnének idegen kézbe adni.
  2. A webfejlesztő szakma nagyon felhígult. Bőven van még hely megfelelő tudású szakembereknek!
  3. Aki motivált, az így vagy úgy, de megtanulja a WordPress csínját-bínját. Miért ne kereshetnék pénzt azzal, hogy feltörekvő tehetségeket képezek ki? Ha nem nekem fizet a tudásért, akkor másnak fog.
  4. Ha valaki elkezd weboldalakat készíteni (de bármilyen újdonságra igaz), először az ismerőseivel fogja megosztani a hírt. Első ügyfelei az ismerősi köréből fognak kikerülni, mivel azok hallottak az új munkájáról. Azaz az ő ismerősei elég kicsi eséllyel jöttek volna hozzám, hogy csináljam meg a weboldalukat, amikor nekik „kéznél” van egy ismerős.
  5. Aki tanul, annak sok kérdése van. Amíg kérdése van, addig folyamatosan visszatér hozzám 1-1 óra konzultációra. Sőt, vannak olyan ügyfelek is, akik másoknak csinálnak weboldalt, és egy-egy komolyabb problémával hozzám fordulnak tanácsért.
  6. Minden vállalkozás alapja a több lábon állás. Nekem a weboldal készítés mellett az oktatás egy másik „lábam”.
  7. Hiába tanulja meg valaki az alapokat, a tapasztalatot nem fogja tudni megtanulni, csak megszerezni. Azaz legalább 9 év előnyöm van a tanítványaimhoz képest. Így nekik nem feltétlenül én leszek a konkurensük, hanem inkább a többi, most szárnyait bontogató, weboldal készítéssel foglalkozó vállalkozás.
  8. Több hozzá nem értő – magát oktatónak hívó – ember tanít WordPress weboldal készítést, illetve botrányos minőségű oktatóanyagokat árulnak. Az évek során felhalmozott szakmai tapasztalatomat szeretném átadni az érdeklődőknek, akár személyes, akár online oktatás keretében.

A legfontosabb pont a végére:

A tudás megszerzése csak az első lépés. Nagyon sok dolognak kell összeállnia, hogy valaki sikeres vállalkozó legyen, és hosszú távon fennmaradhasson. A szakmai hozzáértés mellett ismerni kell a modern (online) marketingben rejlő lehetőségeket, a PR hasznosságát, a könyvelés és vállalkozásszervezés mibenlétét, az önmenedzselés mikéntjét, valamint jó kommunikációs képességgel kell rendelkezni, és kellő önfegyelem kell ahhoz, hogy önállóan tudjon dolgozni. Ha ezek nem állnak össze egy nagy, teljes egésszé, hiába a tudás. Mennyi remek szakember jut csődbe csak azért, mert nem tudja eladni magát!

Természetesen ebben is tudok segíteni, van olyan ügyfél, akinél nem fejeződik be a munka a WordPress oktatás után, hanem mélyebb vállalkozási ismereteket is átadok számára.

Tehát, akit érdekel a WordPress weboldal készítés, jelentkezzen bátran személyes oktatásra/konzultációra!

Szűcs Ádám
WordPress oktató
+36 70 623 8822
info@szucsadam.hu

Cikkértesítő

Ha nem szeretne lemaradni az új cikkekről, akkor iratkozzon fel az értesítőre!

Extra ajándékként rögtön elküldöm a 199 weboldal készítés hiba című cikksorozatom elérhetőségét!

Szólj hozzá!