Miért nem egyesével nő a WooCommerce-ben a rendelésszám?

Egyik kedves ügyfelem tette fel a címben szereplő kérdést, azt gyanítva, hogy félbehagyott rendelések okozzák. Nem kell emiatt aggódni, a WordPress működésében kell keresni a választ.

Miért nem folyamatos a rendelések számozása?

A WordPress weboldalak sajátossága, hogy minden elemnek egyedi azonosítót hoz létre az adatbázisban a rendszer.

Ha létrehozunk egy oldalt, bejegyzést, terméket, vagy feltöltünk egy fájlt, akkor az mind kap egy azonosítószámot a háttérben (az adatbázisban), amely azonosítószám viszont egyesével nő, de a létrehozott elem típusától függetlenül.

Példa:
Azaz, ha pl. a 426-os rendelés után feltöltünk a médiatárba egy képet, az a háttérben megkapja a 427-es azonosítót, így a következő rendelés már csak a 428-as számot fogja megkapni.

Van akit ez zavar, de szerintem nem rossz, ha nem egyesével nőnek a rendelésszámok, hiszen így nem található ki senki számára rendelések közötti egyéb rendelések mennyisége, maximum nagyságrendre lehet tippelni.

WooCommerce rendelésszámok növelése egyesével

Természetesen ha valaki egyesével szeretné növelni a WooCommerce webáruháza rendelésszámait, neki is van megoldás. A WooCommerce Sequential Order Numbers bővítmény pont ezt tudja.

Telepítés és aktiválás után egy gyors beállítás, és meg is oldódott a kérdés:
(előbb mutatom az eredményt, utána a beállítást)

Máris egyesével nőnek a rendelésszámok.

Egyébként a háttérben az eredeti számozás szerint is tárolódnak a rendelésszámok, így a bővítmény későbbi eltávolításával vagy kikapcsolásával visszaállítható az eredeti működésnek megfelelő állapot.

Cikkértesítő

Ha nem szeretne lemaradni az új cikkekről, akkor iratkozzon fel az értesítőre!

Extra ajándékként rögtön elküldöm a 199 weboldal készítés hiba című cikksorozatom elérhetőségét!

Szólj hozzá!