A domain regisztrációs és tárhely bérléses nyomtatványok HELYES kitöltése

Domain regisztráció? Tárhely bérlés?

Lejjebb letölthetőek a domain (át)regisztrációhoz, tárhely bérléshez szükséges papírok, illetve az, hogy mely nyomtatványt hogyan kell kitölteni. Nem kell megijedni az útmutató terjedelmétől, a legtöbb kitöltési módja egyértelmű. A papírok kitöltésével a viacomkft.hu tárhelyszolgáltató szolgáltatásait lehet megrendelni.

Kitöltendő és visszaküldendő papírok

Mely esetekben mely papírokat kell kitölteni, aláírni és visszajuttatni (scannelve, vagy fotózva) nekem az info@szucsadam.hu e-mail címre?

  • Ha új domain lesz regisztrálva, tárhellyel együtt: 2-es nyomtatvány. Ha magánszemély lesz regisztráló, akkor kell mellé csatolni a 3-as nyomtatvány kitöltött példányát. Ha cég az igénylő, akkor kell mellékelni egy aláírási címpéldányt és cégbírósági végzést.
  • Ha két domain lesz regisztrálva: A 2-es nyomtatvány domain részéhez kell írni mindkettőt, vesszővel elválasztva.
  • Ha a domain át lesz regisztrálva: A domain névnél (2-es űrlapon) legyen a domain mellé megjegyzésbe írva, hogy: „ÁTREGISZTRÁLÁS”). Arra névre kell kitölteni a papírokat, amely néven a domain regisztrálva lett. Azaz, ha magánszemélyként lett regisztrálva, akkor magánszemélyként kell igényelni a szolgáltatást. Ha cégként volt regisztrálva, akkor céges adatokkal kell igényelni. Nem tudja, hogy kinek a nevére lett a domain regisztrálva? .hu végződés esetén itt lehet lekérdezni az adatokat: http://www.domain.hu/domain/domainsearch/ | .com végződés esetén: https://who.is/ Ha magánszemély lesz regisztráló, akkor kell mellé csatolni a 3-as nyomtatvány kitöltött példányát. Ha cég az igénylő, akkor kell mellékelni egy aláírási címpéldányt és cégbírósági végzést.
  • Ha csak tárhely szükséges, de a domain név (az e-mail címek kezelése marad az eredeti szolgáltatónál) marad a meglévő szolgáltatónál: A 2-es dokumentumot kell kitölteni. Ha magánszemély lesz regisztráló, akkor kell mellé csatolni a 3-as nyomtatvány kitöltött példányát. Ha cég az igénylő, akkor kell mellékelni egy aláírási címpéldányt és cégbírósági végzést. Ebben az esetben a meglévő domain kezelőjét kell erre megkérni (ő érteni fogja a kérést): „A web-ftp rekordokat állitsák át ránk így: valami.hu es www.valami.hu es ftp.valami.hu -> A rekord, 193.23.139.22, TTL=3600 (vagy amit szeretnenek) Figyeljenek oda rá, ha vannak aldomainek és/vagy wildcard kiszolgálás, ezek maradjanak érintetlenek, illetve a levelezés is maradjon az eredeti szerveren. Külön figyeljenek arra, hogyha a fenti 3 elem közül valamelyik a levelezésért, vállalatirányítási szoftver működéséért, vagy bármi másért IS felelős, akkor azok külön kiszolgálása legyen előbb biztosítva. Ez utóbbira azért van szükség, hogy a weboldal készítés miatt semmilyen más, a domainből képzett folyamat, szolgáltatás folytonossága ne szakadjon meg.”. Ha a beállítást elvégezték, akkor lesz weboldal kezelésére alkalmas a domain név a mi tárhelyünkön. Ezt a beállítást csak akkor szabad kérni, ha a korábbi tárhelyen esetlegesen meglévő weboldalról minden tartalom le van mentve.
  • Ha csak tárhely szükséges, a domain pedig marad a régi szolgáltatónál: Lásd előző pont. Annyi különbséggel, hogy a domain kezelőjét a következő módosításra kell megkérni: A domain két általános névszerverét állítsák át erre: ns1.e-tiger.net | ns2.ns0.hu

Nyomtatványok letöltése:

Jöjjön hát a 2 (+1) nyomtatvány, és a kötelezően kitöltendő (megszámozott) mezők.

  1. Csak domain regisztráció esetén kitöltendő papír. Ha tárhelyet is bérel, ezt nem kell kitölteni, csak a másik két nyomtatványt!
  2. Domain (át)regisztráció és tárhely bérlés szolgáltatás együttes megrendelésére alkalmas dokumentum.
  3. Nyilatkozat személyi adatok hitelességéről (minden szaggatott vonallal jelzett részt ki kell tölteni!)

FONTOS!

Ha átregisztrálunk domaint, akkor átregisztrálás előtt meg kell nekem küldeni, hogy milyen e-mail címek (pl.: info@szucsadam.hu) és/vagy aldomainek (pl.: domain.szucsadam.hu) voltak képezve az előző tárhelyen a domainból.

Csak domain megrendelő űrlap:

domain-regisztracio-tarhely-berles-1

Domain adatok

1. Ide kell írni a domain nevet. Példa HELYES domain név: olcsoweboldal.hu – helytelen domain név: olcsó weboldal.

2. Van ékezet a domainben? A választ meg kell jelölni.

Domain tulajdonos adatai
Itt az igénylő adatait kell megadni. Ha cég igényli a domaint, akkor pl. a címhez a cég székhelyének címét kell beírni.

3. Be kell írni a domaint igénylő magánszemély/cég teljes és PONTOS nevét. Ha cégnévre lesz regisztrálva a domain, akkor a regisztrációhoz csatolni kell scannelt aláírási címpéldányt, és cégbírósági végzést is. Ha magánszemély nevére regisztráljuk a domaint, akkor általában elég csak a nevet megadni (ha a regisztrátor kéri, akkor kérek egy nyilatkozatot a személyi adatok hitelességéről). Ha nem akar plusz köröket futni, egyből kitölti ezt is: Nyilatkozat személyi adatok hitelességéről (minden szaggatott vonallal jelzett részt ki kell tölteni!) nevű dokumentum. A két tanú fontos, ám ha e-mailben küldi vissza nekem az adatlapot, nem leszek az egyik tanú, mivel személyesen nem tudom ellenőrizni a nyilatkozat valóságtartalmát.

4. Melyik országban lakik? Helytelen válasz: Magyar. Helyes válasz: Magyarország.

5. Melyik városban lakik/van a vállalkozása székhelye?

6. Mi az irányítószáma?

7. Mi az utcanév?

8. Utca/tér/krt./rkp, stb.

9. pl.: 20. 2. emelet 10. ajtó

10. Vállalkozás esetén megadható.

11. Megadása magánszemély esetén önkéntes, de a regisztrátor elutasíthatja a regisztrációt, ha ez nincs kitöltve.

12. Ha nem magánszemély a költségviselő, kötelező megadni.

13. Milyen e-mail címen érik el?

14. Mi a telefonszáma? Kötelező!

15. Adminisztratív kapcsolattartó adatai
Akkor kell kitölteni, ha eltér a domain tulajdonos adataitól. Ha így van, a kitöltésnél a fenti szempontokat kell figyelembe venni!

16. Költségviselő adatai
Akkor kell kitölteni, ha eltér a domain tulajdonos adataitól. Ha így van, a kitöltésnél a fenti szempontokat kell figyelembe venni!

Meg is vagyunk a lap ELSŐ felével, most jönnek a szolgáltatási feltételek:

domain-regisztracio-tarhely-berles-2

17. Itt kell bepipálni, hogy mit csatol a kitöltött igénylőlap mellé. Ha nem akar plusz köröket futni, akkor magánszemély igénylő esetén egyből csatol egy ún. Nyilatkozat a személyi adatok hitelességéről (minden szaggatott vonallal jelzett részt ki kell tölteni!) nevű dokumentumot. A két tanú fontos, ám ha e-mailben küldi vissza nekem az adatlapot, nem leszek az egyik tanú, mivel személyesen nem tudom ellenőrizni a nyilatkozat valóságtartalmát.

18. Ha cégnévre regisztrálja a domaint, itt kell bepipálni a csatolmányokat. Általában a cégbírósági végzés és aláírási címpéldány scannelt változata elég szokott lenni.

19. A kitöltés dátumát kell ideírni.

20. Alá kell írni a papírt. Ha cégnévre regisztrál domaint, akkor egy pecsétet is kell nyomni ide.

domain-regisztracio-tarhely-berles-3

Tárhely bérlés és domain regisztrációt együttesen igénylő ügyfelek esetén csak ezt kell kitölteni, az előző nyomtatványt nem, mert az bele van építve ebbe. Ezen nyomtatvány első részének kitöltése során a feljebb látható nyomtatványt kell alapul venni, mert ugyanazokat az adatokat kéri el a megrendelőtől, mint az.

21. Mit rendel? Csak domaint? Csak tárhelyet? Mindkettőt?  Jelölje meg!

22. Ld. 1-2. pont. (a névszerveres részeket üresen kell hagyni)

23. Szolgáltatást igénybe vevő tulajdonos adatai: Mindenképpen kitöltendő. Hogyan? Ld. 3-14. pont.

domain-regisztracio-tarhely-berles-4

24. Ld. 15. pont!

25. Ld. 16. pont!

26. Milyen módon szeretné a számlát megkapni? Jelölje meg!

27. Ld. 17. pont!

28. Ld. 18. pont!

29. Ld. 19. pont!

30. Ld. 20. pont!

domain-regisztracio-tarhely-berles-5

Technikai kapcsolattartó adatai. Csak akkor kell kitölteni, ha eltér a 23. pontban megadott adatoktól!

31. Tárhelyszolgáltatásnál kötelező kitölteni. Írja ide a nevét!

32. Mi az e-mail címe?

33. Mi a telefonszáma? Kötelező!

34. Melyik tárhelycsomagot választja? Ha mást nem mondtam, a WEB2500 nevűt kell választani. Itt van még egy kérdés: milyen gyakran szeretne fizetni a tárhelyért? Érdemes az éves fizetési periódust megjelölni!

35. Ha a domain regisztrációval, tárhely bérléssel bármilyen észrevétele/megjegyzése van, ide írja!

domain-regisztracio-tarhely-berles-6

36-37. Ld. 19-20. pont!

Ha készen van a fentiekkel, nekem küldje vissza a kitöltött lapokat!

Cikkértesítő

Ha nem szeretne lemaradni az új cikkekről, akkor iratkozzon fel az értesítőre!

Extra ajándékként rögtön elküldöm a 199 weboldal készítés hiba című cikksorozatom elérhetőségét!

Szólj hozzá!