Ne vegye igénybe kéretlen levelek küldőinek szolgáltatásait!

Mostanában több olyan levelet is kaptam, amelyben egy-egy szolgáltatást próbáltak „rám sózni”. Ezek a levelek rendre a SPAM mappába kerültek, a szűrő jól végezte a dolgát. Mégis volt pár, amit megnyitottam.

Határozottan kérek minden olvasómat, hogy spammerek szolgáltatásait ne vegye igénybe, illetve ne vásároljon tőlük semmit! Gondolkozzon! Cégnév és hivatalos elérhetőségek nélküli (ne adj isten számla nélkül) „szolgáltatótól” milyen munkát várhat el? Hogyan érvényesítheti utólag az esetlegesen felmerülő kifogásait? Csak olyan szolgáltatót bízzon meg, akinek utánanézett, és joggal feltételezi azt, hogy megbízhat benne!

1. „Néhány helyesírási hiba a ****************.hu weboldalon”

Az ötlet remek. Elküld néhány helyesírási hibát, valamint figyelmeztet arra, ha helyesírási hibák vannak a weboldalamon, az rontja a cégem megítélését. Majd végezetül felajánlja lektori szolgáltatásait. És nem ódzkodik attól sem, hogy az érzelmeimre hasson, miszerint ő egy egyetemista lány, aki ezzel a zsebpénzét egészíti ki. Majdnem tökéletes a reklám. Ám egy csinos kis képet is csatol magáról, amelyről ellenőrzés után kiderül, nem más, mint egy külföldi weboldalról letöltött kép. Lebukott…

2. „Legyen saját tulajdonú Webáruháza 18 ezerért”

Komolyan van olyan, aki elhiszi, hogy 18 000 Ft-ért (vajon forintban számol egyáltalán? Mert a „18 ezerért” az lehet gomb vagy gyufa is.) olyan webáruházat kap, amely kielégíti az igényeit? Vajon ezért az összegért számla is jár a munka mellé? Vajon aki ilyen olcsón „dolgozik” az ért az online marketinghez? Vajon tudja, hogy mitől lesz egy webáruház olyan, hogy folyamatosan termelje az eladásokat? Ráadásul a „keresőoptimalizálást” is tudják ezek a webáruházak. Sajnos sok esetben ez elég, hogy az ilyenek ügyfeleket szerezzenek. A keresőoptimalizálás nem egy gomb, amelyet bekapcsolunk, és akkor „tudja” is a weboldalunk. A keresőoptimalizálás egy összetett és folyamatos munka, amelyet nem tartalmazhat egy ilyen kókler 18 000 Ft-os webáruháza.

3. „Eladó a www.************.hu domain + honlap”

Annyiból stimmel ez a levél, hogy akár a konkurensem is lehetne a megvételre felajánlott weboldal. Ám ha ennyire szűrték a címzetteket, akkor miért nem lehetett volna megszólítani a „Tisztelt Hölgyem/Uram!” helyett? Illetve elküldik, hogy a weboldal milyen – általuk fontosnak tartott – kifejezésekre milyen előkelő helyeken vannak. És? Vannak ennél fontosabb dolgok is. Nálam egy weboldal megvétele előtt legalább 33 kérdésre kell válaszolnia az eladónak. De a hölgyem/uram megszólítás miatt idáig nem jutottunk el, ez számomra csak egy spam.

Ön szokott spamet kapni? Ha igen, milyen témában, és mi a véleménye ezekről? Írja meg egy hozzászólásban!

Cikkértesítő

Ha nem szeretne lemaradni az új cikkekről, akkor iratkozzon fel az értesítőre!

Extra ajándékként rögtön elküldöm a 199 weboldal készítés hiba című cikksorozatom elérhetőségét!

Szólj hozzá!