Fájl(ok) jelszóval való levédése, .htaccess és .htpasswd fájlok segítségével

Hogyan kell megvalósítani azt, hogy egy-egy fájl jelszóval legyen védve, de ehhez ne kelljen tagsági rendszert kiépíteni weboldalunkon?

A megoldás a .htpasswd és .htaccess fájlokban rejlik!

A következő pár perces videón lépésről-lépésre megmutatok mindent!

  • A videón bemutatott weboldal: .htaccess jelszó generátor
  • A videón látott test.php és a többi fájl letöltése: letöltés (ezen csomag segítségével már nem kell létrehozni a .htaccess és .htpasswd fájlokat, csupán azok tartalmát kell módosítani!)

Cikkértesítő

Ha nem szeretne lemaradni az új cikkekről, akkor iratkozzon fel az értesítőre!

Extra ajándékként rögtön elküldöm a 199 weboldal készítés hiba című cikksorozatom elérhetőségét!

“Fájl(ok) jelszóval való levédése, .htaccess és .htpasswd fájlok segítségével” bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. Szia!

    Köszönöm a videót! Minden szuperül működik, csak két dolog érdekel még. Miután egyszer használom a jelszót utána már jelszó nélkül beenged arról a gépről, amiről megnyitottam az oldalt. Nincs ebben valami időkorlát vagy valami amivel „Ki lehet lépni”? A jelszóval védett oldalon lévő dokumentumokat is beraktam a védendő fájlok közé a link elkészítésekor, viszont ha meg akarom nyitni nem jön be semmi… Egy kis segítség elkellne… 🙂 Köszi, Andi

  2. Szia Andi!

    Szerintem a böngésző újraindításakor ismét fel fog ugrani a jelszót kérő ablak. (próbáld ki, és bizonyosságot nyerhetsz róla)

    A problémád megoldásához látnom kellene a jelenlegi beállításokat, amely az ingyenes segítségnyújtásba nem fér bele. Ha nem tudod megoldani, kérlek vedd fel velem a kapcsolatot:
    https://olcsoweboldal.hu/kapcsolat-elerhetoseg/

    Szűcs Ádám

Szólj hozzá!