Twitter – információ 140 karakterben

A mai cikkemben egy olyan eszközt mutatok be, aminek a használatával gyorsabban tudja újdonságait, új cikkeit, gondolatait közzétenni, egyszerre sok embert elérni. Ez a Twitter.

A Twitter egy ismeretségi hálózat és mikroblog-szolgáltatás, mely lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy rövid bejegyzéseket vagy egymásnak szánt üzeneteket írjanak (formázatlan szövegként, maximum 140 karakter hosszúságban) SMS-ben, a Twitter honlapján, azonnali üzenetküldő alkalmazásokon, egyéb, a Twitter API-t használó programokon (például Tritterrific) vagy webes szolgáltatásokon (például Netvibes) keresztül. A Twitter rendszerét 2006 októberében a San Franciscó-i Obvious Corp. létesítette. Az oldal a twitter.com címen érhető el.

Az iwiwen megszokott „ismerősnek jelöl” funkció helyett itt „follow”, azaz követés funkció van. Lehet keresni a felhasználók között, és bárkit lehet követni, nem szükséges a visszaigazolása. Azonban ha úgy gondolja, hogy Ön is érdekes lehet számára, akkor a követés kétoldalú lesz.

A friss bejegyzések a felhasználó profilján jelennek meg, de azonnal kézbesíti azoknak a felhasználóknak is, akik erre feliratkoztak. A küldő meghatározhatja, hogy csak azok kapják meg a kézbesítést, akik a baráti köréhez tartoznak vagy (alapbeállításként) mindenki. A Twitter ingyenes, de ha valaki SMS-eken keresztül kommunikál a rendszerrel, akkor ez az adott mobilszolgáltatótól függően pénzbe kerülhet.

A hírek itt futótűzként, még az eddiginél is gyorsabban terjednek.

Már az olcsoweboldal.hu is fent van a Twitteren, kövessen engem! Elérhetőség: http://twitter.com/olcsoweboldal

Forrás: Wikipedia

Cikkértesítő

Ha nem szeretne lemaradni az új cikkekről, akkor iratkozzon fel az értesítőre!

Extra ajándékként rögtön elküldöm a 199 weboldal készítés hiba című cikksorozatom elérhetőségét!

Szólj hozzá!