Értesítések kikapcsolása a WordPress adminisztrációs részén

Ha WordPress weboldal tulajdonosa, használója, akkor biztosan bosszantja az, hogy értesítések tömkelege fogadja, amikor belép a szerkesztőfelületre. Mutatom a megoldást!

Értesítések a WordPress admin felületen

Az admin felületen számtalan típusú értesítés megjelenhet, de közös bennük az, hogy nagyon le tudják tolni a „hasznos” tartalmat, ezáltal a munkát lassítják. Ez egy szolidabb admin felület:

Itt csak pár értesítés van, de ez is elfoglalja a képernyő jó részét
Itt csak pár értesítés van, de ez is elfoglalja a képernyő jó részét

Az értesítések eltüntetése

Lehet azzal próbálkozni, hogy ahol van bezárás gomb, arra rányom. Vannak olyan értesítések amelyek eltűnnek így, vannak amelyek nem. A közös szinte mindegyikben az, hogyha el is tűnik, idővel újra meg fog jelenni.

Ezért kell végleges megoldás az értesítések megszüntetésére. A Hide Dashboard Notifications bővítmény pont ezt tudja. Telepítés és aktiválás után beállíthatóak az alábbiak a „Hide Notices” menüpont alatt:

Értesítések elrejtése a WordPress admin felületén
Értesítések elrejtése a WordPress admin felületén

Külön-külön levehető az értesítések közül a bővítmények által generált sok-sok sornyi értesítés, valamint a WordPress frissítések értesítője, és a PHP verzióváltásra utaló üzenet is. Ezen felül a működést lehet korlátozni WordPress felhasználói szintekre (a másik blogomon írtam erről részletesen) lebontva, ami további finomítási lehetőségeket ad a bővítmény működésében.

Hide Dashboard Notifications letöltés:

Erre is gondoljon ha eltünteti az értesítéseket!

Ha minden értesítést elrejt (és nem látja őket), attól még lesznek időről-időre új WordPress, kinézet és bővítményfrissítések. A rendszeres weboldal karbantartás továbbra is legyen az online jelenléte része!

Ezen felül előfordulhat, hogy a fenti beállítás miatt lemarad a tényleg fontos értesítőkről.

Szerintem jobb megoldás az, hogy annyira kevés bővítményt használjon a weboldalán, hogy egyszerűen ne legyen miattuk sok értesítés az admin felületen. Ha sok értesítést lát, akkor szinte biztos, hogy vannak felesleges bővítményei is – ami kihatással van sok mindenre, kezdve a weboldal sebességétől, egészen a biztonságon át a felhasználói élményig bezárólag.

Cikkértesítő

Ha nem szeretne lemaradni az új cikkekről, akkor iratkozzon fel az értesítőre!

Extra ajándékként rögtön elküldöm a 199 weboldal készítés hiba című cikksorozatom elérhetőségét!

Szólj hozzá!