Jelszóerősség-mérő funkció kikapcsolása WooCommerce-ben

Minden webáruháznál nagyon fontos, hogy semmi ne gátolhassa meg a vásárlóknak, hogy leadjanak egy vásárlást. Még az se, hogy esetleg gyenge jelszót választanak.

Regisztráció WooCommerce-ben

A WooCommerce => Beállítások => Fiókok & Adatkezelés menüpont alatt be lehet állítani, hogy lehessen-e regisztrálni a rendelés leadásakor, vagy a fiókom oldalon. Az alábbi két menüpontot kell ezeknek az engedélyezéséhez bepipálni:

  • Pénztár oldali regisztrációhoz: „Fiók létrehozásának engedélyezése vásárlók számára a rendelés leadásakor”.
  • Fiókom oldali regisztrációhoz: „Fiók létrehozásának engedélyezése vásárlók számára a „Fiókom” oldalon”.
WooCommerce - regisztrációs beállítások
WooCommerce – regisztrációs beállítások

Ugyanitt azt is meg lehet adni, hogy a felhasználónév és jelszó automatikusan jöjjön-e létre, vagy a vásárló magának tudja ezeket beállítani. Utóbbiakat javaslom, mert könnyebben tudják kezelni a saját logika szerint létrejövő felhasználónevet és jelszót.

Ezekre egyébként az alábbi 2 beállítás szolgál:

  • Felhasználónév generálás engedélyezése a manuális megadás helyett: „Fiók létrehozásakor automatikusan hozza létre a felhasználónevet a vásárló számára a neve, vezetékneve vagy email címe alapján”.
  • Jelszó generálás engedélyezése a saját jelszó használata helyett: „When creating an account, send the new user a link to set their password”. Ezt valahogy a fordítók kihagyták a magyar fordításból, de így hangzik (ill. inkább a valós működés alapján ez lenne logikus) az anyanyelvünkön: „Amikor a felhasználó regisztrál, menjen neki e-mail, amiben talál egy linket a jelszava beállításához”.

Igenám, de ebben az esetben regisztrációkor „meg kell küzdeni” a WordPress beépített jelszóerősség-mérő funkciójával, ami nem túl szerencsés, hiszen ha a vásárló nem jár sikerrel, akkor nem fog pénzt költeni a webshopban.

A jelszóerősség-mérő funkció kikapcsolása

Hogy a fentiekben írt negatív következményeket elkerüljük, ezért az alábbi kódot kell elhelyeznünk a használt kinézethez tartozó functions.php fájlba:

/*
 * Jelszóerősség-mérő funkció kikapcsolása
 */
function ow_remove_password_strength() {
    wp_dequeue_script( 'wc-password-strength-meter' );
}
add_action( 'wp_print_scripts', 'ow_remove_password_strength', 10 );

És készen is vagyunk, már gyenge jelszóval is továbbengedi a regisztrációt a rendszer:

Regisztráció gyenge jelszóval
Regisztráció gyenge jelszóval

Kiegészítés

Senkit nem bátorítok arra, hogy gyenge jelszót használjon, de előfordulhatnak olyan célközönségek, ahol a fenti megoldás a vásárlások számának növekedését eredményezi.

Letöltés

A fenti kód innen letölthető.

Cikkértesítő

Ha nem szeretne lemaradni az új cikkekről, akkor iratkozzon fel az értesítőre!

Extra ajándékként rögtön elküldöm a 199 weboldal készítés hiba című cikksorozatom elérhetőségét!

Szólj hozzá!