Tippek Instagram hashtagekhez

Közel 6 éve írtam már a Facebook hashtagekről, de ahogy az idő telik, a trendek változnak. Manapság az Instagram kapcsán hallani gyakrabban a hashtagekről. Ehhez szeretnék egy kis segítséget nyújtani.

Mi az a „hashtag”?

Lényegében egy címke (az Instagram keresőcímkének hívja), amellyel az azonos témakörbe tartozó tartalmakat egy „helyre” gyűjti. Logikailag kicsit olyat, mint a WordPress-ben a címkézés, illetve kategorizálás. Tartalomcsoportosításra szolgáló eszköz.

Instagramon azért fontosak nagyon a hashtagek, mert azt a poszt tartalmába, vagy hozzászólásba elhelyezve (#hashtag1 #hashtag2 stb. formulát követve) az egész poszt kereshetővé válik, illetve az adott hashtag-re feliratkozott emberek értesítést kaphatnak arról, hogy az őket érdeklő témában új tartalom került fel az Instagramra. Akkor is, ha NEM követőnk az, akit az adott témakör érdekel.

Ahogy feljebb írtam, a hashtagek az Instagramon kereshetőek. Ezért nagyon fontos, hogy a megfelelő – értsd: amire keresnek, és amire a célközönség keres – hashtagekkel lássuk el a posztjainkat.

Honnan szerezzünk hashtageket Instagram posztjainkhoz?

  1. A legfontosabb természetesen a „józan paraszti ész”. Mik a főbb kulcsszavak, kifejezések, amelyek a poszt tartalmához kapcsolódnak? Utóbbi kitétel fontos, mert hiába foglalkozok WordPress-el, a hobbimról szóló posztnál nem lesz beállítva a #wordpress hashtag, mert nincs értelme.
  2. Érdemes megnézni a konkurenseket (illetve külföldi pályatársakat) is, jó ötleteket lehet onnan meríteni.
  3. Hashtagkereső oldalak használata: van jó pár olyan oldal, ahová ha beírjuk a fő kulcsszavainkat, ad ötleteket egyéb hashtagre. Érdemes a kapott listát az első pontban említett „józan paraszti ész” szűrőn átfuttatni, mert sok olyat adhatnak, amelyek haszontalanok. Ilyen oldalak pl.:
    1. best-hashtags.com
    2. ritetag.com/best-hashtags-for
    3. tagsfinder.com/hu-hu
    4. all-hashtag.com
    5. keywordtool.io/instagram

#remelemhasznosvolt #instagram #hashtag

Cikkértesítő

Ha nem szeretne lemaradni az új cikkekről, akkor iratkozzon fel az értesítőre!

Extra ajándékként rögtön elküldöm a 199 weboldal készítés hiba című cikksorozatom elérhetőségét!

Szólj hozzá!