WordPress felhasználók jelszavának tömeges módosítása

Ha több felhasználóval rendelkező weboldalt üzemeltet, akkor előfordulhat, hogy szüksége lehet tömeges jelszómódosítás funkcióra. Erre hozok ma egy remekül működő példát, természetesen WordPress weboldalak alá.

Mikor lehet szükség tömeges jelszómódosítás funkcióra?

  • Esetleges feltörés esetén érdemes minden felhasználó jelszavát megváltoztatni. Ha ezt automatikusan csináljuk, akkor nem kell arra hagyatkozni, hogy vajon a felhasználó megcsinálta-e a kért jelszóváltoztatást.
  • Ha előfizetéses rendszert üzemeltet, a jelszómegosztás és ezzel való jogosulatlan hozzáférés visszaszorításáért/megnehezítéséért érdemes időnként változtatni a felhasználók jelszavát.
  • IT biztonsági szakemberek azt mondják, hogy 30 naponta érdemes jelszót változtatni.
  • A felhasználók sokszor gyenge jelszót adnak meg. A tömeges jelszóváltoztatás során a leendő új jelszavak erősségét (hosszát) is be lehet állítani.

Mivel lehet tömeges jelszómódosítást végrehajtani WordPress alatt?

Remekül működő megoldás a „Mass Users Password Reset Pro” nevű bővítmény, amely ráadásul 2019. május 31-ig ingyen letölthető a codecanyon.net oldalról.

Telepítés és aktiválás után vagy felhasználónként, vagy tömegesen, több felhasználónak is automatizáltan meg lehet változtatni a jelszavát, amely műveletről, és az új jelszóról a felhasználó e-mailben kap értesítést.

A jelszóerősséget a functions.php fájlban elhelyezett pár soros kóddal lehet szabályozni:

A 6-os számot átírva lehet megadni a leendő jelszavak karakterhosszát.

A bővítményhez van egy részletes dokumentáció is, amely minden funkciót (telepítés, aktiválás, jelszómódosítás, e-mail sablon testreszabás, stb.) képernyőképekkel illusztrálva bemutat.

Cikkértesítő

Ha nem szeretne lemaradni az új cikkekről, akkor iratkozzon fel az értesítőre!

Extra ajándékként rögtön elküldöm a 199 weboldal készítés hiba című cikksorozatom elérhetőségét!

Szólj hozzá!