Sárosdi Virág [Gyereketető] interjú

Pénteken beszámoltam róla, hogy véget ért a 10. Goldenblog verseny. Ügyfelemet, a Gyerek kategória győztesét, Sárosdi Virágot kérdeztem a weboldaláról, a versenyről és a terveiről.

Szűcs Ádám: Szia Virág, gratulálok a Goldenblogos győzelmedhez, és köszönöm, hogy elfogadtad az interjú felkérést! Bemutatnád magad, és a weboldalad néhány mondatban?

Sárosdi Virág: Sárosdi Virágnak hívnak, végzettségem alapján gyógypedagógus-logopédus. Azonban alig dolgoztam hagyományos értelemben, mert a gyerekeimmel voltam itthon.

A weboldalam előzménye egy blog volt, évekkel ezelőtt indítottam, és ott kezdtem el a munkámról írni.

Aztán fordult a családunk élete, megismerkedtünk az otthonoktatással, mely Magyarországon akkor még gyerekcipőben járt. Otthonoktató család lettünk, és ekkor indult a Gyereketető.

Elsősorban a saját gyerekeimmel való munkáról írtam.

Sz. Á.: Mikor indult a weboldalad, és mekkora közösség van mögötte?

S. V.: A weboldal 2013. augusztusában indult. A honlaphoz tartozó Facebook oldal több, mint 39 000 kedvelőt tart számon, a honlapon pedig több ezren fordulnak meg naponta.

Sz. Á.: Napi szinten mennyi munkával érted el ezt az eredményt?

S. V.: Minden nap több órát dolgozom a blogon, főleg a posztok megírásával foglalkozom, és persze a sokféle letölthető anyagot szerkesztem, és az olvasói levelekre válaszolok.

Sz. Á.: Hogyan növelted a Goldenblogon a szavazataid számát, hogyan sikerült megszerezned a kategóriádban leadott voksok ~40%-át?

S. V.: Háromféleképpen mozgósítottam az olvasóimat: egyrészt a Facebook oldalon írtam arról, hogy ez a „játék” most fontos nekem, másrészt hírlevélben, harmadrészt pedig egy ideig felugró ablak is került a honlapra, melyben megkértem az olvasókat, hogy szavazzanak a blogra.

Sz. Á.: Érezhető a forgalmon a Goldenblogos győzelem?

S. V.: Természetesen érkeznek látogatók a Goldenblog oldaláról, de azért a régi és új olvasóim többen vannak, mint akik a Goldenblog oldaláról érkeznek.

Sz. Á.: Mivel ügyfelem vagy, tudom, hogy WordPress alapú a weboldalad. Miért pont a WordPress mellett döntöttél?

S. V.: Olyan oldalt szerettem volna, amelyikkel napi szinten én is elboldogulok. Mivel elsősorban inkább a saját szakterületemmel szeretnék foglalkozni, fontos volt számomra, hogy ne kelljen bonyolult programozást megtanulnom ahhoz, hogy kikerüljön egy bejegyzés az oldalra. Azért hozzáteszem, nálam a bonyolult már az alapoknál kezdődik. 🙂

Sz. Á.: Mik a jövőbeni tervek a weboldallal?

S. V.: Semmi más tervem nincs, mint a folytatás. Persze megpróbálok haladni a korral, azaz folyamatosan figyelem, miben kellene korszerűsíteni, felhasználóbaráttá tenni a weboldalt.

Sz. Á.: Köszönöm a beszélgetést!

Cikkértesítő

Ha nem szeretne lemaradni az új cikkekről, akkor iratkozzon fel az értesítőre!

Extra ajándékként rögtön elküldöm a 199 weboldal készítés hiba című cikksorozatom elérhetőségét!

Szólj hozzá!