Valós idejű Google Analytics

Az internet korában minden egyre gyorsabban történik. Régebben „elég volt”, ha akkor módosítottunk valamit a weboldalunkon, ha új terméket töltöttünk fel. A lelkes Google Analytics felhasználók érzik, hogy ma ez már nem elég. A problémákat és a lehetőségeket folyamatosan keresni kell, és ennek megfelelően kell módosítani a weboldalunkat. Megérkezett a valós idejű Google Analytics!

Valós idejű Google Analytics

A közösségi médiák hatásának mérése

Gondoljunk csak bele, ha valós időben látnánk statisztikákat a weboldalunkon lévő látogatókról, forgalomról, sokkal hatékonyabban, AZONNAL (real-time) tudnánk reagálni egy-egy problémára, vagy hatékonyabban tudnánk kiaknázni egy-egy hirtelen felbukkanó lehetőséget. Remek lehetőség lenne arra, hogy azonnal lássuk, hogy a Facebook oldalra kiposztolt, vagy egy tweetként kirakott link milyen eredményt hoz, és nem kellene erre másnapig (vagy órákat) várni.

Kampány mérésekkel támogatott bevezetése

Az eredmények azonnali megismerésének lehetőségét akkor is ki tudjuk használni, ha egy-egy kampányon dolgozunk. A kampány „élesben” való bevetése előtt kipróbálhatjuk, hogy valóban minden úgy működik-e, ahogy elterveztünk, így az esetleges tervezési hibákat még a tényleges kampány lebonyolítása előtt korrigálhatjuk. A valós idejű jelentésekből másodpercek alatt meg lehet kapni a kívánt adatokat.

Hozzáférés a valós idejű Google Analytics szolgáltatáshoz

A valós idejű statisztikák megtekintése csak a Google Analytics új verziójával lehetséges. Ha ön még nem ezt használja, csak kattintson a jobb felső sarokban a „New Version” (új verzió) feliratra, majd az új verzióra való átváltás után a Dashboard (Home, vagy Főoldal) fülön a Valós idejű (béta) linkre.

Érdekesség: Létezik másik valós idejű webanalitikai szoftver is, a Woopra, amelyről ~3,5 évvel ezelőtt, a blog legelső cikkében foglalkoztam: Woopra, a valós idejű webstatisztika

Ön kihasználja a valós idejű Google Analytics-ben rejlő lehetőségeket? Ha igen, írja meg lentebb!

Ugyan a fejlesztés tavaly szeptember végén került bemutatásra, előfordulhat, hogy még nem látja a valós idejű szolgáltatást. Ha így van, itt lehet igényelni: https://services.google.com/fb/forms/realtimeanalytics/

Forrás: https://analytics.googleblog.com/2011/09/whats-happening-on-your-site-right-now.html

Cikkértesítő

Ha nem szeretne lemaradni az új cikkekről, akkor iratkozzon fel az értesítőre!

Extra ajándékként rögtön elküldöm a 199 weboldal készítés hiba című cikksorozatom elérhetőségét!

Szólj hozzá!