Woopra, a valós idejű webstatisztika

Egyik kedves webmester kollégám ajánlotta ezt a remek eszközt.

A használatához regisztrálni kell a weboldalukon, a https://www.woopra.com/ oldalon. Sokak kedvét elveheti egyetlen hátránya, a lassú regisztráció. Elterjedt megoldás, hogy ahol regisztrál az ember, és e-mailes megerősítés kell, azt egyből megkapjuk. A Woopránál ez két lépcsős folyamat:

Megerősítő e-mail

A regisztráció után közvetlenül kapunk egy megerősítő e-mailt, amiben van egy kód. Azt be kell másolni abba a mezőbe a weboldalon, ahol kérik.

Hitelesítés

Miután az első ponttal végzett az ember, még nem tudja használni a Woopra-t. Szükség van még egy úgynevezett hitelesítésre, amit a Woopra elég lassan kezel. Nem tudom hogyan, vagy manuálisan, vagy valamilyen programmal végzik, de nekem az első weboldalam regisztrálásánál ez két napot vett igénybe. A másodiknál jóval gyorsabban jártak el, csak két órát kellett várnom. De megérte!

Sajnos jelenleg az online felület nem működik, de ez nem gond, mert adnak a fejlesztők egy programot, amivel, miután a számítógépre telepítettük, elérjük a Woopra fiókunkat.

Belépés után lenyűgöző színvilágot látunk, főleg a sötét szín dominanciájával.

A következőket mutatja nekünk:

  1. Összesített statisztika
  2. Napi statisztika
  3. Keresőkből érkező látogatók esetén a kulcsszó
  4. Hivatkozó weboldalak
  5. LIVE funkció. Szerintem ha másért nem is, de ezért érdemes beüzemelni a Wooprat. Láthatjuk, valós időben (a Google Analyticsnél több órát kell várni az adatokra), hogy hány látogató néti éppen az oldalunkat, hogyan jött az oldalra (beírta a böngészőbe a domainünket, keresőből, vagy hivatkozó odlalról. Továbbá, hogy hol tartózkodik éppen, akár város pontossággal, milyen böngészőt és operációs rendszert használ, milyen felbontással. Akár közvetlenül kapcsolatba léphetünk az egyes felhasználókkal a chat funkcióval. Ezt használva írhatunk egy tetszőlegesen kiválasztott látogatónknak, amit ő úgy lát, hogy a weboldal jobb alsó sarkában felugrik egy chat ablak, amire ha akar, válaszol.

Mindenkinek csak ajánlani tudom, egyszerű, átlátható, letisztult alkalmazásról van szó. Ha segítség kell a telepítésben, szívesen segítek.

Cikkértesítő

Ha nem szeretne lemaradni az új cikkekről, akkor iratkozzon fel az értesítőre!

Extra ajándékként rögtön elküldöm a 199 weboldal készítés hiba című cikksorozatom elérhetőségét!

Szólj hozzá!