Local Business Center – a Google egyik leghasznosabb fejlesztése

Már elérhető a magyar nyelvterületen is Local Business Center, azaz a helyi üzletek, szolgáltatók listája a találati oldalakon. Regisztrálni a www.google.com/local/add link alatt lehet. Mit kell csinálni pontosan? A gyors kérdőív kitöltése után azonnal csörögni fog a telefon, és angol nyelven lediktálja egy hang a hirdetés megjelenéséhez szükséges kódot. Ha ezt beírja az oldalon, akkor máris megjelenik a hirdetése a Google találati lista elején, az alábbiakhoz (ez az én hirdetésem) hasonlóan:

Tényleg érdemes kihasználni ezt az ingyenes és tényleg szuperjó lehetőséget!

Cikkértesítő

Ha nem szeretne lemaradni az új cikkekről, akkor iratkozzon fel az értesítőre!

Extra ajándékként rögtön elküldöm a 199 weboldal készítés hiba című cikksorozatom elérhetőségét!

“Local Business Center – a Google egyik leghasznosabb fejlesztése” bejegyzéshez 6 hozzászólás

  1. „Először is szüksége lesz a PIN-kódra, amelyet levélben kell megkapnia két héttel a vállalkozási adatok elküldése után. Ha megvan a PIN-kódja, írja be lent a megfelelő adatok mellé, majd kattintson a „Mehet” gombra.”

    Ezt a PIN kódot soha nem kaptam meg, és semmiféle levelezőlap nem érkezett a vállalkozás címére, amit megadtam. A regisztrációkor pedig csak ezt a levél formát tudom bejelölni. Nincs is telefon vagy SMS opció.

    Ennek mi az oka? Én vagyok hülye?

  2. A Google Helyek (Places) szolgáltatás regisztrációs űrlapjának a kitöltése után az utolsó lépés a visszaigazolás, ami egy PIN kódot jelent.

    „Mielőtt az adatok megjelennének, meg kell erősítenie, hogy Ön a vállalkozás tulajdonosa.”

  3. Ha jól emlékszem, akkor az egy választási lehetőség. Nem kötelező a címére postáztatni a kódot. Én pl. úgy regisztráltam ott, hogy megadtam a telefonszámomat, és felhívott egy robot, és lediktálta az azonosító számomat, amit be kellett írni a felületen!

  4. Hát ez az. Nekem viszont csak és kizárólag a levelezőlapos opció él (rádiógomb), más nincs is a felületen és meg sem tudom változtatni az eredeti adatokat az űrlapon.

Szólj hozzá!