Siposs Levente: Webshop Navigátor (könyvajánló)

Siposs Levente több mint 30 éve értékesítő, és 10+ éve foglalkozik online marketinggel. A tapasztalatait most egy roppant hasznos könyvben foglalta össze.

Gyors összefoglaló, avagy miről szól?

A könyv egy útmutató a webáruház üzemeltetés ötletétől indulva a piackutatáson, marketingen és automatizáláson keresztül a leghasznosabb támogató eszközökig, tudnivalókig bezárólag. Ahogy a borítón is jelezve van, tényleg egy gyakorlati útmutató.

Siposs Levente: Webshop Navigátor
Siposs Levente: Webshop Navigátor

Mi az ami tetszik, és nem tetszik a könyvben?

Ami nem tetszik a könyvben

Mivel a korai előolvasás után az egyik ajánlást én írtam a könyvhöz, ezért azt tudom mondani, hogy nincs olyan, ami ne tetszene a könyvben. Akkor nem adtam volna a „nevem” hozzá.

Ami tetszik a könyvben

Nagyon alapos munka, rengeteg rövid, érthető, informális fejezettel, és jól felépített tartalomjegyzékkel. Látszik a könyvön, hogy az írója a gyakorlatban is érti a dolgát, és nem az „egyetemi” leckét mondja fel, hanem valós, több webáruházat átfogó tapasztalat alapján írta a művet.

Mivel Leventével sok éve dolgozok együtt, ezért első kézből látom, hogy milyen analitikus szemlélettel tervez, számol, elemez, illetve mennyi mindent kipróbál azért, hogy online sikereket érjen el. Az egyik legjobb értékesítő, akivel találkoztam.

1 mondat, amiért megérte elolvasnom

Mivel a kivitelező oldalról szakmabeli vagyok a webáruházak világában, ezért egy nem szakmai mondatot emelek ki: „Azt hiszem az önfejlesztés az egyik legfontosabb teendő az életben. Aki ebbe nem fektet komoly energiákat, soha nem lehet sikeres.” (212. oldal)

Fő tanulság

Mivel webáruház készítés is van a portfóliómban, ezért pontosan látom, hogy milyen kételyekkel, kérdésekkel vágnak neki az ügyfelek annak, hogy saját online értékesítési felületet alakítsanak ki. De soha nem gondolkoztam el azon, hogy vajon milyen lehet webáruházat üzemeltetni (a saját könyvemen kívül nincs is fizikai termékem, nem áll közel hozzám a webshopos modell), mennyi mindenre kell figyelni egy ilyen fajta online bizniszben. És a könyv olvasása közben jött a felismerés, hogy egy webáruházat – sikeresen – üzemeltetni igenis teljes embert kívánó munka.

Kinek ajánlom?

Mindenkinek ajánlom, aki webáruház készítés előtt áll, vagy kezdő (1-3 év) webáruházas vállalkozó. Garantáltan lesz olyan területekről szó a könyvben, amit az olvasó még nem, vagy nem jól csinál, de a profiton meglátszana, ha ez megváltozna.

Kinek nem ajánlom?

Akik már sok éve online tevékenykednek, netán ez a munkájuk, azok is találhatnak újdonságot a könyvben, de elsősorban nem nekik szól, hanem inkább azoknak, akik még az indulás és megerősödés fázisában járnak.

Összefoglalás, információk

Ár/érték arány: 8/10 (csak azért nem 10, mert némely téma jobban kifejthető lett volna)
Ár: 6 990 Ft
Oldalszám: 218
Megjelenés éve: 2024

Cikkértesítő

Ha nem szeretne lemaradni az új cikkekről, akkor iratkozzon fel az értesítőre!

Extra ajándékként rögtön elküldöm a 199 weboldal készítés hiba című cikksorozatom elérhetőségét!

Szólj hozzá!