WordPress.com előfizetés 100 évre!

A WordPress.com a piacra dobott egy olyan előfizetést, amely nem kevesebb, mint egy évszázadra – 100 évre – szól. Mit adnak ezért, és mennyibe kerül? Mutatom!

A „hagyományos” WordPress, és a WordPress.com közti különbség

Sokan nem is tudják, hogy a WordPress weboldal készítésnek két fő iránya van.

Az egyik a nagyobb szabadságot adó, a WordPress.org-ról INGYENESEN letöltött, majd a saját tárhelyre telepített és ott fejlesztett weboldal. Én ezt preferálom, és az ügyfeleimnek is így készítek weboldalt.

A másik pedig a WordPress.com weboldalon történő regisztráció, ahol sok dolog már adott, de cserébe korlátok közé vagyunk szorítva (vagy többe kerül az előfizetés). Ezt inkább csak hobbi weboldalak tulajdonosainak ajánlom.

A különbségekről írtam részletesebben a másik blogomon: A WordPress.org és WordPress.com közötti különbségek

A 100 éves előfizetés

Szóval a nem olyan elterjedt, „fizetős” WordPress, a WordPress.com találta ki, hogy csinál egy 100 éves előfizetést az igazán elkötelezetteknek (akiknek van pénzük is).

„Legyen szó egy újszülött speciális ajándékáról, egy domainről és egy életre szóló „otthonról” az interneten, vagy valami olyasmiről, amit azért tesz, hogy a weboldala vagy története elérhető legyen a jövő generációja számára, remélem ez az előfizetés elgondolkodtatja az embereket és cégeket azon, hogy hosszú távra tervezzenek.”

Matt Mullenweg
A WordPress.com vezetője, és a WordPress társalapítója

A WordPress.com bejelentéséről szóló cikkben ezt írták:

A WordPress.com közel 20 éve elkötelezett amellett, hogy felhasználóbarát platformot biztosítson mindenkinek. Sok ügyfelünk a kezdetektől velünk volt, és büszkék vagyunk arra, hogy partnereik lehetünk a digitális útazásukban.

Most örömmel jelentünk be valami igazán újat és kivételeset: egy előfizetést, amelyet kizárólag azok számára terveztünk, akik digitális jelenlétükhöz a legmagasabb szintű biztonságot keresik, hosszú időtávra.

A 100 éves előfizetést a következőknek javasoljuk:

  • Családoknak, akik meg akarják őrizni a történeteiket, képeiket és videóikat a következő generációk számára.
  • Cégalapítók, akik dokumentálni szeretnék a cégük múltját, jelenét és jövőjét.
  • Olyan egyének, akik stabil, rugalmas és testreszabott online otthont keresnek, amely képes alkalmazkodni a technológia jövője által hozott bármilyen változáshoz.

A WordPress.com fontos szerepet játszott a web csaknem felét működtető szoftver létrehozásában és kezelésében, és továbbra is a legmegbízhatóbb CMS (tartalomkezelő rendszer) a világon. Tárhelyünk rendkívül gyors betöltési időket, biztonságot, adatvédelmet és minden mást kínál, amit egy csúcskategóriás szervertől elvárhat. Ezek az elemek továbbra is kulcsfontosságú alapot jelentenek azon milliók számára, akik ránk bízzák online jelenlétüket.

A 100 éves terv azonban felülmúlja a hagyományos hostingot. Ebben az egyedülálló ajánlatban az alábbiak vannak benne:

  • Évszázados domain regisztráció: A domain a legértékesebb digitális eszköze mindenkinek. Míg a szabványos domain regisztrációk egy évtizedig tartanak, a 100 éves tervünk lehetőséget ad arra, hogy egy teljes évszázadra biztosítsa domainjét.
  • Még nagyobb lelki nyugalom: Életművének őrzőiként komolyan vesszük kötelességünket. Több biztonsági másolatot készítünk az Ön tartalmáról földrajzilag elosztott adatközpontokban, automatikusan elküldjük webhelyét az Internet Archívumba, (ha weboldala nyilvános).
  • Továbbfejlesztett tulajdonosi protokollok: Szükség esetén megkönnyítjük a tulajdonjog zökkenőmentes átruházását, minden lépésben segítünk.
  • Csúcsszintű menedzselt WordPress-tárhely: Emelt sebességű tárhely és megfelelő biztonsággal ellátott szerver egy csomagban.
  • 24 órás ügyfélszolgálat: A WordPress.com 100 éves előfizetési csomagja dedikált, személyre szabott támogatást tartalmaz.

A 100 éves terv nem csak a mai napról szól. Ez egy befektetés a holnapba. Akár saját digitális örökségét szeretné bebetonozni, akár 100 évnyi megbízható platformot ajándékozna egy szeretett személynek, ez az előfizetés a jövő határtalan lehetőségeinek bizonyítéka.

Az előfizetés ára 38 000 dollár (a cikk írásakor: 13 441 740 Ft). Az előfizetés részletei a https://wordpress.com/100-year/ alatt érhetőek el.

Mi a véleményem a 100 éves előfizetésről?

Személyes véleményem az, hogy nagyon szűk réteg az, akinek megéri az előfizetés, és aki meg is teheti, hogy előfizessen.

Az éves 134 417 Ft-os „tárhelydíj” elég borsos. Szerintem nagyon kicsi a metszete azoknak, akik ennyit szánnak (vagy akiknek ennyit kell szánnia) erre a dologra, és emellett kielégíti őket a WordPress.com szolgáltatása. Mert csak ezen két feltétel együttes teljesülése esetén lesz valaki ennek a prémium szolgáltatásnak az előfizetője.

De egy ajánlatnak, és PR-fogásnak remek, egyedi a 100 éves előfizetés, több helyen szembejött már velem – és most én is írtam róla.

Első blikkre azt mondom, hogy tipikus ún. „high ticket” ajánlat, annak minden elemével.

Cikkértesítő

Ha nem szeretne lemaradni az új cikkekről, akkor iratkozzon fel az értesítőre!

Extra ajándékként rögtön elküldöm a 199 weboldal készítés hiba című cikksorozatom elérhetőségét!

Szólj hozzá!