Nagy fájlok küldése online

Előfordult már önnel is, hogy beleütközött valamelyik e-mailszolgáltató maximum levélnagyság (pl.: Gmail – 25 MB) korlátozásába? Munkám során pl. a WordPress kinézetek, magánéletben jellemzően a fotók azok a dolgok, amelyeket nem tudok elküldeni/fogadni egy e-mailben, hiszen adott esetben ezek akár több száz megabyte méretűek is lehetnek.

Mi a megoldás?
Az online fájlküldő szolgáltatások!

Például:

  • https://wetransfer.com/ (angol) – a legnagyobb elküldhető fájlméret 2 GB, de akár 10 GB-ra is lehet növelni, ha fizet az ember érte!
  • Filemail – https://www.filemail.com/ – 30 GB-ig ingyenes megoldás. FTP letöltési lehetőséggel!
  • Megszűnt magyar megoldás: http://www.toldacuccot.hu/ (magyar) – a legnagyobb elküldhető fájlméret 400 MB, de regisztráció után ez az érték 850 MB, illetve ez is bővíthető 2 GB-ig.
fajlkuldok
toldacuccot.hu – megszűnt

Hogyan kell használni?
A Toldacuccotnál a Tallózásra, a WeTransfernél az Add Files-ra kattintva fel kell tölteni a fájl(oka)t. Majd meg kell adni a címzett és a feladó e-mail címét, esetleg egy üzenetet is. Ezután a Tolhatod/Transfer gombra kell kattintani, és a küldés elindul. Előbb feltöltődik a szolgáltatás szerverére a fájl, majd a rendszer teljesíti a küldést.

Ne feledje!
A fájlokat nem lehet a végtelenségig letölteni! WeTransfernél 7 napig, Toldacuccotnál 4 napig, vagy 15 letöltésig tárolják a szerveren az elküldött anyagokat.

Extra tipp, figyeljen erre!
A fenti szolgáltatók megbízható szolgáltatóknak számítanak, de azért javaslom, hogy “érzékeny adatokat” csak kódolt/jelszavazott állományban küldjön! Pl.: TrueCrypt programmal védje le, vagy jelszavas zip fájlba tegyen mindent!

Cikkértesítő

Ha nem szeretne lemaradni az új cikkekről, akkor iratkozzon fel az értesítőre!

Extra ajándékként rögtön elküldöm a 199 weboldal készítés hiba című cikksorozatom elérhetőségét!

Szólj hozzá!