135. hiba – „A gép forog, az alkotó pihen” hozzáállás

Sajnos néhány ügyfélnél látom, hogy elkészül a weboldala, és utána sorsára hagyja. Szó szerint, ahogy mondom. Se egy tartalom frissítés, se egy új cikk, semmi.

Épp egy ügyféllel beszéltem a múlt héten, és amikor felajánlottam a fejlesztési lehetőséget, ezt a választ kaptam (szó szerint idézem):

„Én már nem akarok ezen fejlesztgetni. A ******.com már elég jól fel van fejlesztve és nagyon jól működik. Új dolgokat már nem akarok. Amit tudunk, tudunk, kész. Nem akarok már újabb csodákat csinálni.”

Ez egy részről örvendetes, hiszen megy a bolt, más részről nem: miért nem akar többet?

Mi következik abból, hogy van aki már nem akar fejleszteni? Kérdezem én: egyeseknél miért is van „válság”, miért is nem megy jobban az üzlet?
Könnyebb elfogadni, hogy valami (nem) működik, ahelyett, hogy tennénk azért, hogy (még) jobb legyen?

Mind közül ez az egyik legnagyobb hiba! Miért?

  • A weboldalnak nem egy kiadásnak kell lennie, hanem egy befektetésnek, amely pénzt hoz. Ha valami pénzt hoz, nem akarjuk, hogy még többet hozzon?
  • A rendszeres tartalomfrissítés Google-rangsorolási szempont.
  • A weboldal idővel elavul. Mind tartalomra (pl.: Árak), majd az új trendek megjelenésével kinézetre is.
  • Ha a weboldalunk most elöl van a Google-ben, ez nem azt jelenti, hogy mindig ott lesz. Egyszer majd jön egy konkurens, aki foglalkozik eleget a weboldalával, majd szépen megelőz, és akkor majd lehet kapkodni, és hónapokig dolgozni az oldalon.

Többek között ha pl. lakást veszünk, azt utána csinosítgatjuk, időnként felújítjuk, folyamatosan foglalkozunk vele. Egy weboldallal miért nem tesszük ugyanezt?

ui.: Megújult a weboldal készítés blog is. Ha még a régi verziót látja, nyomjon egy CTRL+F5 billentyűkombinációt, hogy a böngészője gyorsítótárából törlődjön a régi verzió, és az újat lássa. Nem történtek nagy változások, de amik a legfontosabbak: átláthatóbb felületek, új – legtöbb helyen egységesített – betűtípus, illetve sok apró hiányosság finomítása. Hogyan tetszik?

Cikkértesítő

Ha nem szeretne lemaradni az új cikkekről, akkor iratkozzon fel az értesítőre!

Extra ajándékként rögtön elküldöm a 199 weboldal készítés hiba című cikksorozatom elérhetőségét!

Szólj hozzá!