Mikortól lesz rangsorolási szempont a mobilbarát weboldal?

A Google Webmester blogján tegnap került ki a cikk, amely arról ír, hogy összeállt az a szempont-rendszer, amely alapján a Google el tudja dönteni, mobilbarát-e – és mennyire – egy weboldal.

Ez azért érdekes, mert 2015. április 21-én élesedik a Google új „szűrője”, amely a telefonon indított keresésekre adott találati listát nagyban át fogja rendezni. Ekkortól csak olyan honlapok kerülhetnek előre, amelyek mobilbarát kialakításúak, azaz a hasznos, magas minőségű, releváns és egyedi tartalmakat olyan formában találja, hogy az telefonon is könnyen feldolgozható.

mobilbarat

A Google szemében a fő cél továbbra is az, hogy a lehető legkényelmesebben megtalálják a látogatók a legjobb oldalakat, ezért vezetik be ezt az újítást.

Miért most?
Évről-évre drasztikusan nő a mobiltelefonról indított keresések száma. Pl. az olcsoweboldal.hu domaint az utóbbi egy évben ~14%-ban telefonról böngészték. Egy évvel korábban ez a szám csupán 6% volt.

Miért nem azonnal?
A Google szeretne időt hagyni az átállásra minden weboldal tulajdonosnak és webmesternek. Így tehát ha önnek is fontos a keresőoptimalitálás (SEO), akkor ne késlekedjen, mielőbb álljon át mobilbarát weboldalra!

Hasznos linkek:

Kapcsolat:
Szűcs Ádám | info@szucsadam.hu | +36 70 623 8822

Cikkértesítő

Ha nem szeretne lemaradni az új cikkekről, akkor iratkozzon fel az értesítőre!

Extra ajándékként rögtön elküldöm a 199 weboldal készítés hiba című cikksorozatom elérhetőségét!

Szólj hozzá!