Google képkereső szín szerint, és a kecskenyáj

A Google képkereső szolgáltatása új funkcióval bővült (vagy csak én nem vettem észre eddig), szín szerint is lehet keresni képeket, nem csak méret szerint. Eddig csak színes és fekete-fehér opció közül lehetett választani. Pl.: Narancssárga calculator.

Fűnyírásra kecskenyáj:

Úgy tűnik, a Google a jövő felé vezető úton egy lépéssel mindig mások előtt jár: a kecskék alkalmazása a fűnyírók helyett tiszta, környezetkímélő megoldás. A kecskékkel együtt járó kutya pedig rendet tart az állatok között. Az állatok nem bocsátanak ki szén-dioxidot, és egyáltalán nem zajosak, a cég pedig csökkenti a környezeten hagyott „szén-dioxid lábnyomát”, arról nem is szólva, hogy mennyivel kellemesebb kecskéket látni, mint a fűnyírókat – írja a lap.

A kaliforniai Mountain View-beli központi irodáknál lévő zöldterületeket locsolni kell, és időnként meg kell tisztítani a cserjéktől, hogy csökkentsük a szárazság miatti tüzek veszélyét – magyarázta a cég honlapján a karbantartásáért felelős Dan Hoffman.

Ha a Google szerződtethetett egy kecskenyájat, akkor kell lennie egy olyan cégnek is, amely ilyen szolgáltatások kölcsönzésére szakosodott. A California Grazing nevű vállalat a következőképpen hirdeti magát: „Nyolcszáz önműködő és környezetkímélő bokorirtónk a rendelkezésére áll! Ezek a kedves és olcsó fűnyírók végeznek a bogánccsal, a cserjékkel, a gyommal és az élősködő növényekkel, ugyanakkor lehetőséget adnak arra, hogy az őshonos vegetáció megújuljon, használatukkal megelőzhető a bozóttűz, és még benzint sem fogyasztanak”. – Forrás: hvg.hu

Cikkértesítő

Ha nem szeretne lemaradni az új cikkekről, akkor iratkozzon fel az értesítőre!

Extra ajándékként rögtön elküldöm a 199 weboldal készítés hiba című cikksorozatom elérhetőségét!

Szólj hozzá!