SEOceros – online weboldalelemző program

2014.08.22-én indult útjára béta verzióban az első magyar, mindenki számára ingyen elérhető részletes online SEO elemző eszköz, a SEOceros.

seoceros-huMi tesz a weboldal tulajdonosokért a SEOceros?
A SEOceros egy ingyenesen használható weboldalelemző program, amivel alig pár másodperc alatt bárki leellenőrizheti, hogy egy weboldalnak:

  • milyen gyengeségei,
  • és milyen erősségei

vannak a jelenlegi keresőoptimalizálási és internetes felhasználói igények alapján.

Az elemzővel bármilyen URL megvizsgálható, hiszen például egy webáruház esetében nem csak a főoldal, hanem a termékkategória oldalak, valamit a termékoldalak megfelelő felépítése is nagy jelentőséggel bír.

Irányvonal
A fejlesztői csapat folyamatosan nyomon kíséri az összes olyan csatornát, fórumot, ahol a program valamilyen módon megjelenik (fórumok, blogok, közösségi oldalak) és a visszajelzéseket nagyon komolyan veszik. Ha kell, azonnal válaszolnak, változtatnak, hibákat javítanak.

A program ingyenesnek indult és az is marad
Az induláskor csupán egyetlen limit volt, 30 percenként 20 URL-t (főoldal, vagy aloldal) lehet elemezni, ez így napi majdnem 1000 ingyenes elemzést jelent.

A különböző ellenőrzési pontokhoz kattintásra megjelenő magyarázatok is tartoznak: ezeket a fejlesztők folyamatosan vizsgálják és adott esetben még érthetőbbé teszik a visszajelzések alapján.

Az elemzésben látszólag nem kötődik minden szorosan a keresőoptimalizáláshoz, azonban a Google sok száz szempont alapján alakítja ki a helyezési rangsort, emiatt a legapróbb részletekre is komolyan oda kell figyelni.

A pontozás sokak szerint szigorú
Mivel az elemző lényege, hogy a weboldal tulajdonosak minél reálisabb képet kapjanak az oldalukról, ezért a pontszámok sincsenek kozmetikázva: ha valami nem jó, az nem jó.

Nem csak saját oldalak lehet vele vizsgálni
A SEOceros nagy előnye, hogy nem csak a saját weboldalakat lehet vele ingyenesen megvizsgálni, hanem a konkurensekét is: a főoldalukat, aloldalaikat, blogbejegyzéseiket, bármit…

Ellenőrizni lehet, miben jobbak, rosszabbak, vagy mit csinálnak másképp.

Érdemes rendszeresen
A SEOceros funkcionalitása folyamatosan bővül, ezért könnyen előfordulhat, hogy egy ma még 80-90%-ot kapott oldal egy hónap múlva már csak 70%-ot fog kapni, mert olyan további fontos szempontokat is vizsgálni fog, amiket korábban még nem.

Cikkértesítő

Ha nem szeretne lemaradni az új cikkekről, akkor iratkozzon fel az értesítőre!

Extra ajándékként rögtön elküldöm a 199 weboldal készítés hiba című cikksorozatom elérhetőségét!

Szólj hozzá!