Jövőre megszűnik a Google Plus

Kb. 3 hete – stílusosan – a Google Plus felületén jelentette be a Google, hogy jövő augusztusban megszünteti a Google Plus szolgáltatást.

Frissítés, 2019. február 4.: a most kapott e-mail alapján április 2-án fog megszűnni a Google plus:

A cég a közleményében ezt közölte:

“Megszüntetjük 2019 augusztusában a Google+ szolgáltatást.

Nemrég bejelentettük a szolgáltatást megszüntetését. Mielőtt további részleteket közölnénk, mindenekelőtt szeretnénk köszönetet mondani mindenkinek. A Google Plusnak csodálatos pályafutása volt, de nélkületek nem lett volna ez elmondható. Nagyra értékeljük a közreműködésedet: akár havonta, akár minden nap használtad a Google Plust.

Figyelembe véve a Google Plus fenntartásának kihívásait, úgy gondoljuk, hogy a szolgáltatás megszüntetése a jó döntés.

A későbbiekben a Google Plus-on részletesen tájékoztatni fogunk arról, hogyan lehet a személyes adataidat kiexportálni és elmenteni. Erre természetesen megfelelő mennyiségű időkeret fog a rendelkezésedre állni a végleges, 2019. augusztusában bekövetkező végleges leállásig.

Tisztelettel:

Google”

Személyes véleményem:

Magyar szemmel is egyet kell, hogy értsek a döntéssel. Egyszerűen itthon sem épült be a használata olyan mértékben a köztudatba, hogy annak mérhető haszna lenne. Magánszemélyként egyáltalán nem használtam, vállalkozásként a cikkeim megosztásán túl (ami elhanyagolható mennyiségű látogatót hozott) semmire nem mentem vele. Lényegében kijelenthetem, hogy nem fog hiányozni.

Cikkértesítő

Ha nem szeretne lemaradni az új cikkekről, akkor iratkozzon fel az értesítőre!

Extra ajándékként rögtön elküldöm a 199 weboldal készítés hiba című cikksorozatom elérhetőségét!

Szólj hozzá!