Megszűnik a kulcsszótervező ingyenessége

A Google AdWords népszerű kulcsszótervező eszköze (használatáról itt olvashat) hamarosan megszűnik ingyenesnek lenni. Az eddigi információk alapján csak azok számára lesz ingyenes, akik bizonyos összeg felett költenek az AdWords-ben. A magyarországi, pontos, forintban kifejezett adatok még nem állnak rendelkezésre.

Keresőoptimalizálás során fontos lépés a kulcsszavak összeírása, ezért sokan felháborodva értesültek a Google tervéről. A jövőben is lesz ingyenes része, de ott csak nagyságrendileg fognak látszani a kulcsszavak forgalmára vonatkozó adatok, amely valljuk be sok esetben nem sokat ér majd, hiszen nem mindegy pl. egy 10 000-100 000 jelöléssel ellátott nagyságrendnél, hogy az valójában 10 001, vagy 99 999 keresést jelent-e. Hiszen a megfelelő kulcsszavak meghatározásánál fontos szempont, hogy lássuk az adott kulcsszóra való optimalizálás nagyjábóli megtérülését.

Tipp:
Kis eséllyel, de előfordulhat, hogy kis piac lévén Magyarországon nem jelenik meg a fent említett korlátozás. De érdemes felkészülni a legrosszabbra: Amíg még elérhető, addig érdemes a számunkra fontos kifejezések, kulcsszavak kulcsszókutatását elvégezni.

UPDATE, 2016/09/11
Már működik itthon is a korlátozás.

Cikkértesítő

Ha nem szeretne lemaradni az új cikkekről, akkor iratkozzon fel az értesítőre!

Extra ajándékként rögtön elküldöm a 199 weboldal készítés hiba című cikksorozatom elérhetőségét!

“Megszűnik a kulcsszótervező ingyenessége” bejegyzéshez 2 hozzászólás

  1. “Kis eséllyel, de előfordulhat, hogy kis piac lévén Magyarországon nem jelenik meg a fent említett korlátozás”

    Hát ez nem jött be:-((
    Már működik a korlátozás…

Szólj hozzá!