Ganxsta Zolee elveszítette a telefonját

A fenti címmel jelent meg a Velveten a minap egy cikk. A lényege, hogy a híres zenész elhagyta a telefonját, aminek az SD kártyáján volt számára ~2 000 fontos kép. De mit is keres ez itt, egy weboldal készítés, és marketing blogon?

Ügyfeleim és régebbi olvasóim biztosan tudják, hogy számomra kiemelkedően fontos az, hogy bármely létrejött/tárolt adat biztonságban legyen, és minimalizáljak egy bármilyen nem várt eseményből származó adatveszteséget. Nincs ez máshogy a magánéletemben sem, ahol ugyanolyan rendszerességgel mentem a keletkezett fényképeket, dokumentumokat, mint a munkám során a weboldalakat.

Hogyan kerülhetjük el, hogy a telefonunk elvesztése esetén vesszenek a képek is vele?
Nem kell bonyolult megoldásra gondolni. Én erre a FolderSync Lite androidos alkalmazást használom, amely különböző felhő-alapú szolgáltatásokba képes menteni a telefon kijelölt részét. Úgy használom, hogyha WI-FI hálózaton van a telefon, akkor automatikusan szinkronizálja a fényképeimet a Google Drive (direkt, csak a telefonon használt Google fiókba) szolgáltatással. Így teljesen mindegy mi történik a telefonommal, maximum az a pár kép veszhet el, amit az utolsó WI-FI hálózaton való tartózkodás óta készítettem.

Akár a telefonunkat is megtalálhatjuk vele
Előfordult olyan eset, hogy valaki elhagyta a telefonját, de azon be volt állítva ilyen automata szinkronizálás, és a tolvaj azzal kezdte, hogy lefotózta magát. A telefon tulajdonosa a felhőből letöltötte a tolvaj fényképét, majd feltette egy-két nagyobb Facebook csoportba. Az elkövető egy órán belül meglett.

Ön hogyan védekezik a pótolhatatlan fényképei elvesztése ellen?

Cikkértesítő

Ha nem szeretne lemaradni az új cikkekről, akkor iratkozzon fel az értesítőre!

Extra ajándékként rögtön elküldöm a 199 weboldal készítés hiba című cikksorozatom elérhetőségét!

Szólj hozzá!