Facebook újítás! Megjelent 5 másik gomb a LIKE mellett!

Fokozatosan élesítik mindenkinél, nálam ma jelent meg: már nem csak “like” gomb megnyomásával mondhatunk véleményt mások bejegyzéséről, állapotfrissítéséről, képéről, megosztásáról, hanem az alábbiak (Facebook reakciók) közül választhatunk:

facebook-reactions-animation

Magyarul: Tetszik, Imádom, Vicces, Hűha, Szomorú, Dühítő.
Az új gombok úgy érhetőek el, hogy a “Tetszik” fölé kell vinni az egeret, és előjönnek a reakciógombok.

A fejlesztés azért nagy horderejű, mert a Facebookon az indulás óta csak “Tetszik” gomb volt, sőt az alapító, Mark Zuckerberg többször is elmondta, hogy pl. “Nem tetszik” (dislike) gomb soha nem lesz az oldalon. És nem is lett, ám az új funkciónak hála olyan esemény megosztásakor is kifejezhetjük a véleményünket, amelynél nem “illendő” a “Tetszik” szó használata. Pl.: Terrorcselekmény esetén.

Vállalkozások számára hasznos az újítás, hiszen a felhasználók visszajelzése még jobban mérhető. Már nem csak az elérések, tetszik, megosztás és hozzászólás szám az, amit lehet figyelni, hanem a reakciók árnyalásával egy adott dolog fogadtatása jól mérhető. Persze nem mától, mert most még biztosan sokan csak a Tetsziket nyomják. De majd átszoknak idővel az emberek, és akkor hasznossá válik ez az újítás.

Cikkértesítő

Ha nem szeretne lemaradni az új cikkekről, akkor iratkozzon fel az értesítőre!

Extra ajándékként rögtön elküldöm a 199 weboldal készítés hiba című cikksorozatom elérhetőségét!

Szólj hozzá!