Magyar startup cégek amerikában

Az utóbbi két hétben az Indexen lement egy 7 részes sorozat, amely Amerikában befutott magyar startup cégeket mutatott be. Remek videós sorozat, ha van egy kis ideje, érdemes végignézni.

Mi a startup?
“A startup általában az újonnan alapított, induló innovatív vállalkozásokat jelenti, meghatározása azonban pontosan nem tisztázott. A startup vállalkozás fogalmában megalkotásakor az alábbi tényezőket kell figyelembe venni: magas növekedési potenciállal rendelkező ötlet, illetve cég, amely a nemzetközi piacokon való jelenlétet tűzte ki célül, tehát nem kizárólag a helyi piacra koncentrál, illetve gyors növekedéssel kecsegtet. A magas növekedési potenciál alapvetően a nemzetközi piacokon értendő a startup vállalkozások esetén, így a nemzetközi skálázhatóság különösen fontos eleme a meghatározásnak.”
Forrás

  1. rész: Nem leszek öltönyös rabszolga – Sorozatindító videó a sikeres magyar startupokról.
  2. rész: Keményen dolgozni, keményen partizni – Alapítók és dolgozók a startup munkakultúráról.
  3. rész: USA-Magyarország 0-0 – Befutott startuposok elmondják, Amerikában vagy nálunk jobb élni.
  4. rész: A Commodore-szakkörtől a Nasdaqig – LogMeIn évi 150 millió dolláros bevételével a legnagyobb magyar gyökerű amerikai startup.
  5. rész: Így élnek a Facebook-faluban – Körülnéztünk a közösségi oldal főhadiszállásán, amit többször választottak már a világ legjobb munkahelyének.
  6. rész: Ezt nem hiszik el az emberek – A startup alapításához csak egy ötlet kell, és hinni benne. De azért annak is van oka, hogy Észtországban jobb most a startupoknak.
  7. rész: Olyan ez az egész, mint egy videójáték – Mit szeretnek a befektetők az európai vállalkozókban, illetve mit tanácsolnak nekik?

Cikkértesítő

Ha nem szeretne lemaradni az új cikkekről, akkor iratkozzon fel az értesítőre!

Extra ajándékként rögtön elküldöm a 199 weboldal készítés hiba című cikksorozatom elérhetőségét!

Szólj hozzá!