Ritkán használt Facebook funkciók 6-7. – Értesítések kérése, Megjelenítés a hírfolyamban

Ha követünk egy-egy Facebook oldalt, az még nem garancia arra, hogy látni is fogjuk az adott oldal állapotfrissítéseit. Mit kell tenni, hogy biztosan értesüljünk egy-egy kiválasztott oldal újdonságairól?

  1. Először is rá kell menni az adott Facebook-os oldal főoldalára. Pl.: https://www.facebook.com/SzonyiFerencVersenynaplo
  2. “Tetszik”-elni kell.
  3. A Tetszik gomb fölé kell vinni az egeret, de NEM KELL rákattintani. Egy pillanat múlva megjelenik egy menü, az alábbi képen láthatóhoz hasonló. Itt kell az “Értesítések kérése” opció elé egy pipát tenni. Innentől kezdve értesíteni fog minket a rendszer, ha az adott oldalnak új állapotfrissítése van.

ertesitesek-kerese

Az értesítés a bal felső sarokban (a földgömb ikonnál) fog megjelenni, hasonlóan ahhoz, amikor hozzászólnak egy hivatkozásunkhoz, vagy kedvelik valamelyik állapotfrissítésünket. Így néz ki:

ertesitesek-kerese-2

Ugyanezt személynél is meg lehet csinálni, csak ott mivel nincs “Tetszik” gomb, ezért a fenti menüt az “Ismerősök” résznél kell keresni. Ha itt bepipáljuk az “Értesítések kérése” opciót, onnantól kezdve nem maradunk le a kiválasztott ismerős egy állapotfrissítéséről sem.

ismerosoknel

Még egy dolog: az “Értesítések kérése” opció alatt mindkét esetben van egy ilyen: “Megjelenítés a hírfolyamban”. Ha ez elöl kivesszük a pipát, akkor a hírfolyamunkban nem fogjuk látni az adott ismerős/oldal állapotfrissítéseit. Javasolt a használata olyan ismerősök “ellen”, akik örökké Coelho/szerelmes idézetekkel, vicces/cuki/stb. tartalmakkal bombázzák a hírfolyamunkat.

Cikkértesítő

Ha nem szeretne lemaradni az új cikkekről, akkor iratkozzon fel az értesítőre!

Extra ajándékként rögtön elküldöm a 199 weboldal készítés hiba című cikksorozatom elérhetőségét!

Szólj hozzá!