El szokta olvasni a weboldalak Általános Szerződési Feltételeit?

Tapasztalat, hogy amikor valamilyen weboldalra regisztrálunk, és arra a részre érünk, hogy “Általános Szerződési Feltételek”, akkor ezen minél gyorsabban túl akarunk lenni, sőt sokan olvasás nélkül bepipálják az “elfogadom” négyzetet, ahelyett, hogy ténylegesen elolvasták volna, hogy mit is fogadnak el. Pedig ezzel sok később felmerülő gondunk  megelőzhető lenne, elég csak arra gondolni, hogyha kellemetlenség ér egy weboldal használata közben, akkor az miért is történik. Nem feltétlenül azért, mert az adott szolgáltató nem szeret minket, hanem elképzelhető, hogy egyszerűen csak megsértettük az “Általános Szerződési Feltételeket”.

Az Általános Szerződési Feltételek röviden (szerk. 2015.09.01.: az oldal megszűnt, a linket töröltem – Szűcs Ádám) weboldal a rohanó embereknek szeretne segíteni azzal, hogy a legnagyobb weboldalak (pl.: Facebook, Gmail, Iwiw, stb…) “Általános Szerződési Feltételeit” összefoglalja nekünk, közérthető formában. Persze messze nem tartalmazza egy-egy leírás a teljes “Általános Szerződési Feltételeket”, de jó néhány kerülendő dologra felhívja a figyelmünket, illetve megtudhatunk érdekességeket és pozitívumokat is szabályzatokból.

Ne feledje!
Ez a weboldal nem a teljes verziót tartalmazza egy-egy oldal “Általános Szerződési Feltételeiből”! A teljes verziót mindig az adott weboldalon lehet elolvasni!

Cikkértesítő

Ha nem szeretne lemaradni az új cikkekről, akkor iratkozzon fel az értesítőre!

Extra ajándékként rögtön elküldöm a 199 weboldal készítés hiba című cikksorozatom elérhetőségét!

Szólj hozzá!