4 éves a weboldal készítés blog! Érdekességek!

4 évvel ezelőtt, a Woopra nevű analitikai szoftver bemutatásával indult útjára a weboldal készítés blog, ez pedig már a 438. cikk. Az összes cikk listája itt érhető el: OldaltérképJöjjön egy kis összefoglaló az eddigiekről!

Legnépszerűbb cikksorozat:

108 weboldal készítés hiba. A blog összes oldalletöltésének közel 10%-át valamelyik hiba elolvasása adta ki. Ugyan a cikkek közel negyedét viszi el a cikksorozat, ám úgy gondolom nem meglepő a 25% helyett “csupán” a 10%-os arány. Ennek oka lehet, hogy a legnépszerűbb cikkeket sokkal többen olvasták el, mint a hibasorozat egyes elemeit, azaz az arány nagyon könnyen torzulhatott!

Látogatottság:

Évről-évre dinamikusan nő a blog olvasottsága, ezt köszönöm az olvasóimnak! Ezúton is jelzem, hogy nyugodtan lehet további témákat javasolni, hogy minél inkább olyan dolgokról írjak, amelyek érdeklik az olvasókat!

Legolvasottabb szakmai cikk:

Facebook idővonal bemutató (ez kapta a legtöbb lájkot is) – közel 10 000 olvasás társul mellé. Talán nem meglepő, hogy a Facebook töretlen népszerűsége mellett pont egy ilyen témájú cikk viszi el az aranyérmet a kategóriában.

“Elhasznált” kinézetek:

Ez legalább a 3. kinézet a blog történetében, és reményeim szerint ez sem lesz sokáig, már tervezés alatt van az új megjelenés.

Infók a látogatókról:

5 földrész, 109 országának 2266 városából látogatták meg a blogot eddig. A Google-ből több mint 35 000 féle kulcsszóra, kifejezésre jöttek látogatók. Ez a Long Tail már említett haszna. Érdekes adalék a böngészők elterjedésének mértéke. 4 évvel ezelőttig az Internet Explorer vezetett 49,12%-al, majd a Firefox követte 45,95% részesedéssel. Az utolsó 1 évben pedig a Google Chrome vezet 51,12% aránnyal a 36,84%-os Firefox előtt, míg a korábbi listavezető Explorer csupán 6,62%-ot ér el. 4 év alatt ekkorát változott a Tech világ!

Köszönöm az olvasóimnak!

Cikkértesítő

Ha nem szeretne lemaradni az új cikkekről, akkor iratkozzon fel az értesítőre!

Extra ajándékként rögtön elküldöm a 199 weboldal készítés hiba című cikksorozatom elérhetőségét!

Szólj hozzá!