15 ok, amiért a Facebook fiókját felfüggeszthetik

Csak az elmúlt 1 évben 5 Facebook ismerősöm fiókját tiltotta le a Faceboook csapata. Ezek az emberek véleményem szerint semmi kirívót nem tettek, mégis előfordulhatott velük az, hogy nem tudtak belépni a fiókjukba.

ÖNNEK IS FELFÜGGESZTETTÉK A FIÓKJÁT?
Kérem NE keressen se telefonon, se e-mailben emiatt, mert nem áll módomban ilyen ügyekkel foglalkozni. Köszönöm!

Következzék hát néhány ok, amelynek eredménye lehet a Facebook account felfüggesztése. Fontos megjegyezni, hogy azért, mert valaki már több éve használja a Facebookot, azzal még nem jár együtt semmilyen “védettség”. Ha szabálytalanságot követ el valaki, felfüggeszthetik a fiókját. Ha ön súlyos közösségi portál függő, akkor javaslom, hogy ne “egy lapra tegyen fel mindent”, azaz ne csak a Facebookot használja, hanem próbálja ki pl. a Twittert és a Google Plus-t is. Ebben az esetben egy-egy fiók bannonolásakor még mindig van hol elérnie az ismerőseit.

Tehát, milyen dolgok járhatnak felfüggesztéssel?

1. Hamis név használata

Ez a leggyakoribb ok, amiért egy Facebook fiókot felfüggeszthetnek. Milyen reakcióra számít, amikor pl. egy tárgy nevét adja meg saját neve helyett? Mindig használja a valódi nevét Facebookon. Ha mindenképpen inkognitóban szeretne maradni, akkor legalább olyan “álnevet” találjon ki, amely lehet egy személy neve.

2. Posztolás a “falon” – gyors egymásutánban

Amikor gyorsan egymás után posztol a barátai vagy egy csoport falára, akkor a Facebook úgy érezheti, hogy ön egy robot, amely csak spammel, így bannolhatja önt az automatikus “önvédelmi rendszere”.

3. Túl sok embert jelöl ismerősnek

Nem szabad egyszerre túl sok embert ismerősnek jelölni. Van egy napi limit, amit nem szabad átlépni. Ahogy eléri ezt a határt, a rendszer figyelmezteti, hogy több embert ne jelöljön meg ismerősnek. Ha ennek ellenére folytatja ezt a tevékenységét, az igen veszélyes lehet, ugyanis felfüggesztésre kerülhet a fiókja! Ha az ismerősnek jelölt emberek nagy része elutasítja a felkérését, az is gyanús lehet a Facebooknak, hiszen ez azt jelenti, hogy nem a valódi ismerőseit jelölte meg.

4. Sértő képek és állapotfrissítések posztolása

A Facebook egy “nyilvános hely”, ezért ennek megfelelően is kell viselkedni! Ha csak sértőt tudni írni, azt inkább ki se írja!

5. Tartalmak duplikálása túl sok üzenetben

Ha egymás után többször, több helyre elküldi ugyanazt, akkor ez spammelés, és ezért bannolás jár. A Facebook automatizmusa jól működik, és kiszúrja ezt. A Facebook nem szereti a spammereket.

6. Túl sok embert “bök meg”

Nem vagyok biztos benne, hogy ez mennyire áll közel a valósághoz, de tény, hogy több példa volt már olyanra, hogy valakinek akkor függesztették fel Facebook fiókját, amikor “túl sok” embert “bökött meg”.

7. Fiókja potenciális veszélyt jelent a többi felhasználóra

Néhány hónappal ezelőtt pornográf képek kezdtek el terjedni a Facebookon, és ez okozott problémát. Ezt egy vírus okozta, és a Facebook felfüggesztette azokat a fiókokat, amelyet a vírus továbbterjedésében közrejátszottak. Tehát óvatosan bánjon egy-egy alkalmazással, nehogy belefusson egy ilyenbe!

8. Túl sok rajongói oldalt kedvel

Van egy határ, hogy naponta mennyi oldalt kedvelhet. Ha eléri ezt a határt, a rendszer figyelmezteti. Ha figyelmen kívül hagyja ezt a korlátot, akkor a fiókja bajban lehet!

9. Gyanús fizetési adatok

Ha pl. Facebook hirdetésért fizet, és a bankkártyán található név nem egyezik a Facebook-beli nevével, akkor bizony ezért is kitiltás járhat.

10. Affiliate célra vagy kétes szervezetnek hoz létre oldalt

11. Több mint egy fiókja van

Sok embernek kettő vagy még több fiókja van. A Facebook bármikor dönthet úgy, hogy törli a duplikált fiókokat, ezért legyen óvatos!

12. Facebook profilok csak embereknek!

Amikor létrehoz egy Facebook profilt egy kutyának, macskának, cégnek vagy bármi másnak, ami nem ember, vállalja a kockázatát, hogy a Facebook törölni fogja az ilyen profilt.

13. Hamis születési dátum megadása

Soha ne használjon hihetetlen születési dátumot, olyat mint például 1910, mert ez egy kicsi, de annál gyakoribb indok a fiókok felfüggesztésének.

14. Jogvédett anyagok megosztása

15. Ha túl sok ember használja a jelentem funkciót az ön fiókjára, akkor is pórul járhat

Figyelem: Ha a fiókját letiltják, előfordulhat, hogy többé  nem lesz újra aktiválva. Amit tehet, az az, hogy fellebbez a döntés ellen, majd azt vagy elfogadják, vagy nem. Nem kétséges azonban, hogy egyszerűbb megakadályozni a bajt, mintsem utólag a fiók helyreállításáért “harcolni”. És ahogy feljebb is írtam, ne csak a Facebook legyen az online kapcsolattartás helyszíne, tartsa “több helyen” az ismerőseit!

Az eredeti cikk itt érhető el: http://www.doncaprio.com/2012/01/15-reasons-you-facebook-account-may-be-suspended-disabled-banned.html

Cikkértesítő

Ha nem szeretne lemaradni az új cikkekről, akkor iratkozzon fel az értesítőre!

Extra ajándékként rögtön elküldöm a 199 weboldal készítés hiba című cikksorozatom elérhetőségét!

“15 ok, amiért a Facebook fiókját felfüggeszthetik” bejegyzéshez 8 hozzászólás

 1. Sajnos olyan e-mail-t kaptam, ami egy linket ad, amellyel fel lehet törni mások facebook-ját. Én ilyet sosem tennék!
  Attól félek, hogy mások bedőlnek ilyen butaságoknak és vírusokkal tönkreteszik a közösségi oldalt !
  Nem tudom, hol lehet jelenteni az ilyen témájú e-mail-eket, amit akaratom ellenére kaptam, vagy egyáltalán hogy lehetne megakadályozni?
  Az e-mail feladója: Kiss Erika, Az e-mail cím, ahonnan a levél érkezett: *******@hotmail.com

 2. *******@hotmail.com az én magán email címem, én biztos nem küldtem ilyet direkt, de vírusok előfordulnak, kérem töröljék ezt a postot, és az emailcímemet az elsőből. köszönöm.

 3. Volna egy kérdésem, a képeimen jelöltem be embereket amikor kilépett a fiókom és ujra bekeletett jelentkeznem de voltak security kérdések azaz képek hogy kiket látok rajtuk,volt már ilyen és meg is csináltam őket de tegnap kihagytam és blokkolva lett a megjelöléseim a képeken. Ilyenkor mi a teendő mit lehet csinálni manuálisan? Vagy vissza áll egy idő után ?? Várom a válaszod.

 4. Kedves Sándor!

  Ha jól értem, abba az ellenőrzésbe futottál bele, ahol be kell írni, hogy kiket látsz a képen. Ha legközelebb nem kéri, akkor be tudsz lépni. Ha kéri, akkor azt kell tenni, amit mond a rendszer, odaírni, hogy kiket látsz.

  Szűcs Ádám

 5. Nekem is lenne egy kérdésem. A facebookon lehetséges több ismerős törlése egyszerre? Tehát kijelölésszerűen. Én mondjuk ezt kizártnak tartom, de azért érdekelne a véleménye,

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.