Internet Explorer 7 adó

Persze nem kell megijedni, nem egy újabb itthoni adófajtáról van szó. A kogan.com ausztrál webáruház fejlesztői megelégelték, hogy több időt kell a fejlesztések során az Internet Explorer 7 böngészővel való kompatibilitási gondok megoldásával eltölteni, mint az összes többi böngésző (Chrome, Safari és Firefox) alatt jelentkező problémák együttes kijavításával.

Ezért a világon elsőként bevezették az ún. IE7 adót. Ezután az említett böngészőt használó vásárlóknak extra felárat kell fizetnie a rendeléskor. Ruslan Kogan, a webáruház tulajdonosa azt mondta a BBC-nek, hogy ezzel a plusz bevételből fogják fedezni az “antik böngészőre” való optimalizálást.

Túl sok erőfeszítés
Kogan elmondtam hogy az ötlet akkor született meg, amikor a cég elkezdett dolgozni a weboldal átalakításán. Ugyan csak a vevőinek 3%-a rendelt régi verziójú böngésző segítségével, egy egész informatikai csapatot foglalkoztatott, hogy az oldalak megfelelően jelenjenek meg Internet Explorer 7 alatt.

Az extra költség 0,1%-ről indult, amikor megjelent az IE7, és havonta emelkedik 0,1%-ot. Jelenleg 6,8% a mértéke. A tulajdonos elmondta, nem az a célja az extra költség bevezetésével, hogy azt kifizessék, hanem hogy ösztönözze a felhasználókat, hogy letöltsék a böngészőjük legfrissebb verzióját.

“Szeressétek az IE7-adót. Remélem, hogy hatékony lesz.” – írta a Twitteren Kogan, aki egyébként sok elismerő levelet kapott az ötletéért.

Az Internet Explorer 7 2006-ban indult, és azóta két nagy frissítése is kijött, sőt az IE10 őszre várható.

Forrás:
https://www.bbc.com/news/technology-18440979

Cikkértesítő

Ha nem szeretne lemaradni az új cikkekről, akkor iratkozzon fel az értesítőre!

Extra ajándékként rögtön elküldöm a 199 weboldal készítés hiba című cikksorozatom elérhetőségét!

Szólj hozzá!