Facebook Idővonal: bemutató és aktiválás

Aki fent van Facebook-on, az ismerősei között már biztosan találkozott olyannal, akinek a profilja “olyan furcsa” volt. Ezt hívják úgy, hogy Idővonal, vagy az eredeti nevén: Timeline.

FRISSÍTÉS: már nem kell semmit tenni az aktiváláshoz, hiszen ez az alapértelmezett hírfolyam nézet.

Mit kell tenni az aktiváláshoz?

 1. Facebookra való bejelentkezést követően meg kell látogatni a következő weboldalt: https://www.facebook.com/about/timeline
 2. Az oldal alján található Get Timeline feliratra kell kattintani!

Mi fog történni?
Azonnal “átáll” a személyes profil Idővonal funkcióra, amelynek az a lényege, hogy a profil főoldalán lefelé görgetve szépen el vannak helyezve (időrendi sorrendben visszafelé) az életünk fontos eseményei (születés, munkahelyek), üzenőfali megjegyzések, valamint az új ismeretségek és a kedvelések, aktivitások. Ezt az azonnali átállást az ismerősök még nem érzékelik, nekik 7 nap múlva aktiválja a rendszer, addig van idő átnézni, hogy minden megfelelően jelenik-e meg, illetve nincs-e olyan dolog, amit törölni kellene. Ha úgy gondolja, hogy előbb élesítené, akkor fenti zöld Publish Now feliratra kell kattintani!

Igazából főleg a személyes profil főoldala változik meg nagyon látványosan, a többi funkció csak kevésbé, íme erről egy képgaléria:

 

Cikkértesítő

Ha nem szeretne lemaradni az új cikkekről, akkor iratkozzon fel az értesítőre!

Extra ajándékként rögtön elküldöm a 199 weboldal készítés hiba című cikksorozatom elérhetőségét!

“Facebook Idővonal: bemutató és aktiválás” bejegyzéshez 15 hozzászólás

 1. Az oldal alján található Get Timeline felirat már csak akkor van, ha nem bejelentkezve kattintunk a linkre. Bejelentkezve már nincs (legalábbis nekem nincs se chrome, se mozzilla firefox, se explorer alatt). Ha bejelentkezés előtt rákattintok, kéri h lépjek be, aztán semmi…

 2. Mindkét észrevételhez: arra tudok gondolni, hogy már Timeline-os profillal rendelkeznek (ez így van?), ezt a rendszer érzékeli, ezért nem ajánlja fel, hogy álljon át rá. Kijelentkezve meg azért jelenhet meg, mert kijelentkezve nincs a böngészéshez hozzárendelhető profil, így nem tudja a rendszer, hogy valaki már használja-e vagy sem.

 3. Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, hogyan tudnék az idővonal beállítástól megszabadulni? Ma azzal szembesültem, hogy az oldalam idővonalra átállt, pedig én ezt nem akartam, soha nem választottam! Tud valaki segíteni? Előre is köszönöm!

 4. Úgy tudom, hogy visszafelé nem lehet “menni”, azaz Timeline-os profilból nem lehet visszaállítani nem Timeline-osra! Egyébként már nagyon régen ígérte a Facebook, hogy mindenkinek automatikusan átállítja!

  Javaslom, tölts fel egy szép borítóképet kezdésnek! 🙂

 5. Szóval akkor automatikus átállítás volt. Egy pillanatra még azt hittem, hogy esetleg én nyomtam félre valamit. Köszi a választ! Ja, és a tippet is, de mire olvastam, már volt egy szép borítóképem, nem tehetek mást alapon 🙂

 6. Sziasztok!

  Azt szeretném kérdezni, hogy hogy tudom visszállítani a timeline-omat miután töröltem. Tehát korábban aktiváltam, aztán egy facebookos oldal segítségével töröltem, hogy álljon vissza a régi, de onnan már nem tudom visszaállítani, azt írja ki, hogy már a timeline fut, holott a régit látom.

 7. Szia!
  Nekem az lenne a problémám,hogy eddig minden rendben működött az idővonalam.De 1 héttel ezelőtt vettünk egy gépet és azon már nem látható a saját idővonalam.Eddig windows xp volt a régi gépem,és most windows 7.Ez befolyásol valamit a Facebook-on vagy sem.Nem töröltem semmit,és nem is állítottam a Facebook-on semmit.
  Válaszod előre is köszönöm!!!

 8. Szia!

  Már mindent kipróbáltam,de semmi változás nincs.
  Egyenlőre nem állítódott vissza,de köszi a segítséget.

  Emese

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.