Új Gmail design

Már elérhető béta változatban a Gmail új kinézete, de hamarosan mindenkinek automatikusan aktiválva lesz az új verzió. A Gmail létrehozása óta nem volt ekkora designváltás a Google levelezőrendszerében. Sokan azt mondják, hogy a Facebookra hasonlít az új kinézet, szerintem is van hasonlóság a Facebook és a Gmail új kinézete között.

Egy rövid videó az új Gmail felületről:

Már lehet tesztelni az új verziót! Nem kell mást tenni, mint a levelezés jobb alsó sarkában a “Váltás az új megjelenésre” funkciót kell használni! Ezután felugrik egy ablak, ott ismét ezt az opciót kell választani. Ezután az új funkciókat bemutató képernyő következik, és ez után a “Tovább az új megjelenésre” kell kattintani, és máris az új külsejében tárul elénk a Gmail. A jobb oldalon lesz egy beállítások rész, ahol a levelek közötti sortávot lehet állítani (a Megjelenítési sűrűség” funkcióval), valamint ideiglenesen vissza lehet térni a régi Gmailhez, valamint a beállításokat, a kinézeteket és a súgót lehet elérni! A bal oldalon a különböző kategóriákba rendezett levelek (beérkezett, elküldött, spam, fontos, stb.), valamint a címkék megjelenítési módján is változtattak egy kicsit, de csak jobb lett, jobban kézre esik minden funkció, mint eddig! Megújult a kereső is, kicsit máshogyan lehet váltani a címtár és a Teendők nézetre, valamint az eszköztár is megújult. A csevegőablak méretét is jobban szabályozhatja. Ehhez csak húznia kell azt addig, amíg el nem éri a kívánt méretet.

Ön már tesztelte az új verziót? Hogyan tetszett?
Szerintem ráfért a ráncfelvarrás a Google levelezőjére, könnyen kezelhető, és a kor követelményeinek megfelelő designt kaptunk!

Képekben a fent leírtak, lépésről-lépésre:

Cikkértesítő

Ha nem szeretne lemaradni az új cikkekről, akkor iratkozzon fel az értesítőre!

Extra ajándékként rögtön elküldöm a 199 weboldal készítés hiba című cikksorozatom elérhetőségét!

“Új Gmail design” bejegyzéshez 3 hozzászólás

  1. Nekem tetszik ez az új felület. Talán nem lehet sokkal egyszerűbben megoldani a dolgot.
    Érdekességként azt tapasztaltam, hogy egyelőre nem jelentek meg adwords hirdetések a levelek mellett. Gondolom ez napok – órák – kérdése lesz.
    A keresőre különösen ráfért már az átalakítás. Ez az új változat – rövid átszokás után – szerintem használhatóbb lesz.

  2. Igen. Régebben egy kicsit nehézkes volt. Most viszont ott van az ember orra előtt. El sem lehet téveszteni.

Szólj hozzá!