Összetett keresés több PDF fájlban egyszerre

Minap az alábbi feladattal szembesültem munkám során: Kerestem egy szövegrészletet a számítógépemen, és csak azt tudtam, hogy egy pdf fájlban van. Olyan pdf fájlban, amelyben egyébként tud keresni az Adobe Reader 9, tehát nem egy képi, hanem szöveges állományt tartalmazó fájlról van szó.

A probléma abból adódott, hogy nem tudtam, hogy melyik fájlban van, ezért elkezdtem utánaolvasni. És mint oly sokszor, a megoldás előttem volt, csak mivel még nem használtam a funkciót, ezért nem is tudtam róla, hogy létezik!

Tehát: hogyan kell egyszerre több PDF fájlban is keresni egy adott szövegrészletre? Ha követi az alábbi 3 lépést, Ön is könnyedén megtanulhatja!

1. Meg kell nyitni egy tetszőleges pdf fájlt.

2. A keresőmező melletti lefelé mutató nyilat le kell nyomni, és a következő képen megjelölt “Open Full Reader Search” funkciót kell választani. Egyébként ez a Shift+Ctrl+F billentyűkombinációval is előhívható.

Open Full Reader Search
Open Full Reader Search

3. A megjelenő ablakban be kell jelölni az “All PDF Documents in” részt, majd alatta ki kell választani, hogy a gépen belül melyik meghajtón, vagy melyik mappában keressen a program. Utána a “What word or phrase would you like to search for?” részhez be kell írni azt a szövegrészletet, amire emlékszünk, majd meg kell nyomni a “Search” gombot, és a program megkeresi a kritériumoknak megfelelő fájlokat. Az alábbi képen nem látszik, de a Search gomb alatt van egy ilyen nevű link: Use Advanced Search Options. Ha ezt megnyomjuk, akkor egy kibővített kereső bukkan elő, amely segítségével még könnyebben meg tudunk találni egy elveszettnek hitt PDF fájlt!

Keresés
Keresés

A kereső ezután elkezd dolgozni, és a “Results” résznél megjeleníti azokat a PDF dokumentumokat, amelyben a keresett kifejezés vagy szó szerepel!

Cikkértesítő

Ha nem szeretne lemaradni az új cikkekről, akkor iratkozzon fel az értesítőre!

Extra ajándékként rögtön elküldöm a 199 weboldal készítés hiba című cikksorozatom elérhetőségét!

Szólj hozzá!