11 millió domaint büntetett egyszerre a Google

Az ingyenes domain neveket biztosító co.cc tartomány összes domainjét kitiltotta a Google a találati listáról a keresési eredmények közül. Indoklás: mivel ingyenes, rengeteg spam weboldal jött létre a tartomány alatt, és a Google úgy látta, hogy egyszerűbb az egész tartományt kidobni a keresőből, minthogy kiválogassa a sok spamet (ami ugye folyamatosan termelődik is).

Ismét bebizonyosodott, hogy ami ingyen van, kérdéses, hogy tartja-e a színvonalát, megéri-e az ingyenességért cserébe, hogy ki vagyunk téve azoknak a hátrányoknak, amelyek egy fizetős szolgáltatás esetén fel sem merülhetnek?

Mit tehet, ha co.cc végződésű domain neve van, és így érintett?
Hogy visszakapja a Google-felől érkező forgalmat, át kell térni egy fizetős domain végződésre, pl.: .com, .eu, .info, .org vagy.hu-ra.

Forrás: www.theregister.co.uk

Cikkértesítő

Ha nem szeretne lemaradni az új cikkekről, akkor iratkozzon fel az értesítőre!

Extra ajándékként rögtön elküldöm a 199 weboldal készítés hiba című cikksorozatom elérhetőségét!

“11 millió domaint büntetett egyszerre a Google” bejegyzéshez 3 hozzászólás

 1. Ez teljességgel érthető és szerintem elfogadható. Aki képtelen évente pár ezer forintot rászánni egy domain névre (és ha hozzátesszük, hogy sok tárhelyszolgáltatónál általában díjmentesen szokott járni egy domain), az megérdemli…

  Tessék tanulni az extra.hu esetéből is, hogy sok, munkával és verejtékkel felépített honlap egyik napról a másikra fizetőssé vállt. Volt felépített üzleted a honlapra? Fizess, vagy bukod…

 2. Pontosan. Meg is érdemelték azok, akik az extra.hu-nál voltak. 😀

  De amikor valakit nem tudok lebeszélni az ingyenes tárhelyről, mert spórolni akar?

  Sajnos sokszor az sem megfelelő meggyőző erő, hogy az Ügyfelek komolytalannak fogják gondolni azt a vállalkozást, amelynek ingyenes domainen van a weboldala…

 3. Soha az életbe nem rendelnék ingyenes domainen működő cégről. Van egy erős feltételezésem, hogy miért is működne bárki is ingyenes és “eldobható” domain alatt.

  Sajnos a világon egyre többször fordulnak elő a fantomizálódások és hirtelen felszívódások. Elkérjük a pénzeket és lelépünk vele. PPO, goldy… Ezek mögött még egy megfogható névre szóló honlap is volt és mégis megtették az ügyfelek lehúzását.

  Akkor mi tartana vissza kis kezdő vállalkozószelleműeket, hogy beregeljék az ingyenes domaint hamis adatokkal és SMS lehúzást végezzenek torrent gyanánt. És ott vannak még a sikert kínáló PDF dokumentumok… persze SMS -ért.

  Ez mind az ingyenesség hátránya. Sajnos ezzel az jár, hogy aki akarna is becsületesen és rendesen vállalkozni rosszul jár.

  Másik oldalról. Aki sajnál évente ennyi pénzt, az feltételezhető, hogy milyen korrekt üzletet is visz és mennyire tartja szem előtt az ügyfél érdekeit. Egy vállalkozásnak és honlapnak bizalmat kell sugároznia. A CO.CC pedig nem ebbe a kategóriába tartozik.

  Cheers,

Szólj hozzá!